Gevaarlijk veel plezier

Er waren al veel geruchten over wat we nou voor geheimzinnigs gingen doen op het weekendkamp van november. Afgelopen weekend was het zover. Zaterdagochtend vroeg verzamelde we in de Wigwam. Op de paklijst stond onder andere feestkleding, een glazen potje en sintcadeautjes. We startte met het verkopen van Kerstkaarten. Dit doen wij om af en toe wat extra’s te kunnen doen! Na een (bij de meeste groepjes) succesvol verkoopuurtje zijn we naar de Eendenkooi gegaan.

Hier aangekomen hebben we gezamenlijk gelunched en was er tijd om even iets voor jezelf te doen. Al snel was de slaapzaal in gebruik genomen en gingen de eerste snoepzakken open.

Toen we weer in de zaal zaten kregen we visite; Lord Baden Powell (red: oprichter scouting). Hij nam ons met een aantal challenges mee in het scouting van vroeger en nu. Per ronde kon punten gehaald worden en de ronde met de meeste punten mocht als eerste hun avondeten kiezen.

De eerste drie challenges (toren bouwen, tekenen en levend kegelen) vlogen voorbij. Daarna was het tijd voor wat limonade en vervolgens de laatste challenge. Benjo en Kayla namen de rondes 1 voor 1 mee naar boven. Hier volgde een ‘eetproef’ Een hoop hilariteit volgde waarin de meeste meiden zich hebben gewaagd aan een lekkere meelworm of krekel.

Na het eten was het tijd om te starten met het ‘optutten’. De make up en jurkjes kwamen te voorschijn. De meiden moesten zich in 3 groepen splitsen. Per groep werden we opgehaald en meegenomen. Het was koud en nat maar dat vergat iedereen direct toen de activiteit werd gezien; een Limousine!! Iedereen heeft een rondje hierin gereden en er zijn veel foto’s gemaakt. In de Limousine was een filmpje te zien, in het filmpje werd de locatie voor zomerkamp bekend gemaakt. Komende zomer gaan we naar Terschelling!

Na dit onvergetelijke avontuur was het tijd voor een feestje. In het kader van ‘what happens on camp stays on camp’ vertellen we hier weinig over, maar het was nog lang gezellig…..

De volgende ochtend was het dan eindelijk tijd voor de Sinterklaascadeautjes. We hebben een dobbelspel gedaan waarna iedereen naar huis ging met cadeautjes die leuk gevonden werden. Na het schoonmaken van de Eendenkooi en terugfietsen naar de Wigwam was dit kamp ter einde.

Related Posts