Scouts op hakcursus tijdens een warm weekendkamp

De scouts van de donkerblauwe troep waren allemaal netjes op tijd en helemaal klaar en bepakt op de fiets aangekomen bij de wigwam. Voor sommige scouts was dit het eerste weekendkamp waarbij ze moesten fietsen met bagage dus dat was wel spannend. Nu kunnen wij gelukkig al verklappen dat dit helemaal goed is gegaan dit weekend!

De heenweg was lekker droog en de scouts konden vlot vertrekken en hadden zelfs wind mee! Het advies van de leiding over de route werd niet door alle scouts ten harte genomen. Na de tussenstop bij Waldeck, waarbij het gezonde avondmaal (broodje hamburger) werd ingeslagen, dacht 1 patrouille de route wel te hebben onthouden van de vorige keer en was lekker zijn eigen weg gegaan naar Staelduinen. Romeo en Ruben zijn dit groepje dus ook niet tegengekomen tijdens het achtervolgen. Je zal wel denken Romeo? Tja als je minimaal twee Robberts hebt dan is het handig om één Romeo (Rodrigo) en één van Lima (van Lieshout) te hebben. Dan maar zelf zorgen voor een maal voor deze mannen.

De scouts hebben de tenten in de zon opgezet en hebben daarna lekker met de leiding kunnen ravotten op het grote veld met frisbees en fluitpijlen. Geen scoutskamp zonder vuur, dus is er ook nog even een stevige cursus houthakken en zagen gegeven waarbij tegelijkertijd het vuur werd gestookt. Heeft u zelf weleens een cursus houthakken gedaan? Daar zitten prachtige technieken aan vast die zorgen voor een veilige hakomgeving en gegarandeerd mooie stukken hout! De troep heeft daarna lekker gekookt en de leiding mocht genieten van Erika haar kookkunsten. Ze had gekookt voor ongeveer 8 man en toch opgegeten door 4 man leiding ;-). De avond werd afgesloten met het schijnspel in het Staelduinse bos en een lekkere beker choco bij het kampvuur.

De dag erna zijn we bezig geweest met een gezellig gezamenlijk ontbijt waarna we weer hebben opgeruimd en zijn teruggefietst. Deze tocht duurde iets langer en was behoorlijk was natter. Dit deerde de scouts daartegen weer niet en hebben een geweldig leuk weekendkamp gehad!

IMAG1241 IMAG1242

IMAG1243 IMAG1245

Related Posts