Jorishorde eerste kampdag

Vanmorgen zijn we begonnen met openen. Daarna hebben we voor het eerst het corveebord gezien en corvee gedaan. Er zijn vier soorten corvee:
– De slaapzaal opruimen en ’s avonds verslag schrijven
– Afwassen
– Openen en de WC’s schoonmaken
– Tafel dekken en afruimen
We zijn op de foto gegaan met onze nieuwe schooluniformen en toverstaffen. De eerste schooldag zijn we begonnen met een zwerkballes. Na zwerkbal hadden we lunchpauze en rustuur. Tijdens de rust hebben we post geschreven en aan ons huiswerk gewerkt.
Bij de limonade kwam professor Albus Perkamentus ons de opdracht voor verzorging van fabeldieren uitleggen. Maar tijdens zijn uitleg vloog er een envelop door het raam richting Perkamentus. Wat bleek? Er zat ….hoornpoeder in: Dit ontploft als je het aanraakt. Hij vertelde er verder niks over.
Wij zijn toen maar aan de slag gegaan met de les verzorging van fabeldieren. We moesten een soort speurtocht doen door het bos en langs de woonplekken van deze fabeldieren. Op de post mochten we met een bootje varen om ons drinken van de andere kant van het meer vandaan te halen.
Terug bij Zweinstein mochten we douchen, helpen met eten klaar maken of vrij spelen. We hebben heerlijke pasta gegeten! (zelfs Suzanne heeft pasta gegeten). Het toetje was verse fruitsalade met slagroom, maar de leiding kan niet zo goed met slagroom omgaan. Er ontstond een slagroomgevecht. Daarna ging iedereen zijn laatste corvee doen van vandaag, dus wij zijn het corvee aan het schrijven.

Groetjes Griffoendor (Suzanne, Lottie, Esmée T., Brecht en Julia F.)

DSC_0507

IMG-20160710-WA0012

IMG-20160710-WA0009

DSC_9287

DSC_9276

DSC_0528

DSC_0516

Related Posts