Zomerkampverslag Zaterdag en Zondag

De welpen van de Malicetehorde zijn gisteren met de trein vertrokken richting het clubhuis in Lochem. Na 3 uur reizen kwamen ze aan bij het clubhuis, maar er hingen overal in het bos posters waarop stond dat er gezocht wordt naar een nieuwe Farao. Wij begrepen hier natuurlijk niks dus hebben we de posters laten maar laten hangen. Toen we met zijn allen de omgeving gingen verkennen kwamen we een man tegen die rustig lag te zonnen. Hij bleek Amor Babu Aboekabar te heten en is de eigenaar van de tempel waar wij in slapen, hij gaf ons ook de instructie om allemaal mensen met Egyptische kleren, ongeveer dezelfde kleren als Amor, van zijn terrein te sturen. Nadat de welpen hun matje en slaapzak hadden uitgerold kwamen we een man tegen die zwarte Egyptische kleren droeg, hij was bezig met alle posters die in het bos hingen weg te halen. Hij is, zo bleek na ons gesprek, de vice-farao en heet Ramses Sakara. Hij vertelde ons dat hij alle posters aan het weghalen was omdat er toch niemand is die de nieuwe Farao zal worden. Het is namelijk zo; als er niet binnen 7 dagen een nieuwe Farao is gevonden dan wordt de vice-Farao automatisch de nieuwe Farao. Toen Ramses weg liep liet hij een oude brief vallen. Toen Ramses weg was waren we natuurlijk enorm benieuwd naar wat er in de brief stond, alleen konden we helaas de brief niet lezen omdat er allemaal hiërogliefen op stonden. We besloten om Amor om hulp te vragen. Na een heerlijk groot bord pasta, bereid door onze super kok Chil kwam Amor om ons te helpen. De brief bleek een artikel te zijn uit het Egyptisch wetboek. Artikel 5.3 Procedure nieuwe Farao, beschrijft hoe een nieuwe Farao word gekozen. Na wat overleggen met Amor leek het ons een slecht idee dat Ramses de nieuwe Farao zou worden, dus dan moet Amor dat maar worden en wij gaan hem daarbij helpen!

Na een iets wat korte nacht werd de leiding weer wakker.

Na het ontbijt hebben we de dag geopend met de opening hebben we uitleg gekregen over het corvee deze week. Nadat iedere welp zijn steentje heeft bijgedragen aan het schoonmaken en opruimen van het clubhuis zijn we begonnen met de activiteitenkaart. Dat is een kaart waar allemaal opdrachten op staan die de welpen moeten uitvoeren. Wanneer ze alle opdrachten correct hebben laten aftekenen bij een van de leiding zijn ze echte hulp-Farao’s. De opdrachten bestaan onder andere uit: Maak een valkuil voor de leiding, wees 1 uur lang stil en schrijf een brief in hiërogliefen.

Maar toen kwamen opeens Amor en Ramses langs! Na een grote discussie en overleg besloot Ramses ons te vertellen hoe we de Egyptische goden te vrede moeten stellen zodat ze Amor als nieuwe Farao kunnen kiezen (zoals dat in Artikel 5.3 is beschreven). Altans, hij gaf ons een (veel te lange) route naar het orakel, dat kan ons vertellen hoe we dat moeten doen, contact maken met de goden. Na het lopen van iets meer dan 10 km kwamen we dan eindelijk aan bij het orakel. Alleen gaf het orakel ons een of andere vage spreuk dat we niet helemaal begrepen, misschien dat Amor er iets meer vanaf weet. Alleen is dat iets voor morgen. Alle welpen hebben geweldig de volledige route gelopen ondanks dat het zo warm was.

Vanavond gaan we genieten van een groot kampvuur en allemaal onder de douche!

Tot morgen!

IMG_20160709_125057
IMG_20160709_161840
IMG_20160710_125410
IMG_20160710_120257

Related Posts