Jorishorde op dinsdag

Vanmorgen werden we wakker gemaakt door Saphira. Daarna gingen we lekker ontbijten. We kregen daar te horen dat we een lunchpakket moesten maken.  Bij het openen kregen we te horen dat we gingen zwemmen. We zijn gelijk na het openen spullen gaan pakken en gaan lopen. Het was erg leuk en we zijn er 2 uur gebleven. Na het zwemmen hebben we geluncht en is een deel met de auto terug gegaan en een deel lopend. Het was gelukkig maar een half uurtje lopen.

Toen iedereen weer terug was is er nog corvee gedaan en hebben we een rustuurtje gehad. Aan het einde van het rustuurtje kwam Professor Anderling ons halen voor de les gedaanteverwisselingen. Professor Anderling heeft ons geleerd hoe we van een papiertje een vlinder konden maken. Toen dat af was hebben we een collage gemaakt met bloemen die we gevouwen hadden,daar kregen we punten voor. Om het compleet te maken hebben we ook vliegtuigen gevouwen. Hiermee hebben we een wedstrijd gehad welk vliegtuigje het verste kwam.

Tijdens het toetje, wat appel crumble was en erg lekker, heeft Sona eindelijk haar verhaal verteld over het paarse bekertje. Na het eten hebben we weer een wedstrijd zwerkbal gedaan! Iedereen vond het onwijs leuk en we hebben heel erg leuk gespeeld. De wedstrijden waren: Griffoendor vs Ravenklauw en Zwadderich vs Huffelpuf.

Na de wedstrijd moesten we onze pyjama aantrekken en tandenpoetsen. Er stond nog een les waarzeggerij op het programma, maar die kwam maar niet. Tot het moment dat Marala het licht had uit gedaan en ging voorlezen, kwam Professor Zwamdrift binnen. Zij was gestuurd om meer te vertellen over de mysterieuze aanslagen op professor Perkamentus. Toen ze in haar glazen bol keek zag ze een vrouw met grijs haar lopen en een plant in haar hand. Deze vrouw liep in de richting van het kantoor van Professor Perkamentus. Toen professor Zwamdrift op het punt stond om weg te gaan kreeg zij nog een oud kopje thee van professor Perkamentus in haar handen gedrukt. Deze liet zij van schrik uit haar handen kapot vallen op de grond. In de theebladeren was de grim te zien en dat betekend niet veel goeds voor professor Perkamentus. Na deze verontrustende woorden zijn we toch maar naar bed gegaan en gaan slapen.

DSC_9327

DSC_9366

DSC_9372

DSC_9394

DSC_9409

DSC_9436

Related Posts