De een-na-laatste schooldag

Vanmorgen (donderdag) hebben we uitgeslapen tot half 9 en werden we tenminste subtiel wakker gemaakt (in tegenstelling tot gister) Toen gingen we ontbijten en daarna gingen we corvee doen. Vervolgens hadden we eindelijk weer eens een huiswerkuurtje. Je kon kiezen uit: zakmes uurtje, volleyballen, vrijspelen of voetbal en nog meer dingen. Toen gingen we lunchen en een rust uurtje houden. Na het rustuurtje kwamen professor Sneep en professor Poosjens. We moesten eerst de recepten bij elkaar vinden want die hadden we nodig om veritaserum te maken. Deze hebben we nodig om een eventuele verdachte te ondervragen. Door het veritaserum vertel je de waarheid dus dan zouden we te weten kunnen komen wie er achter de aanvallen op professor Perkamentus zit. Na het compleet maken van de recepten gingen we deze bereiden. Uiteindelijk konden we met deze toverdranken het veritaserum maken. Dit is morgenmiddag klaar. Na de toverdrankles kwam professor Perkamentus met een update van de punten. Hij had een glas waar iets verdachts in zat. Hij wou toosten omdat het zo goed gaat met de punten en nam een grote teug van het verdachte sap. Hij viel neer en iedereen kwam in actie. Gelukkig hadden we van professor Sneep geleerd dat de meeste vergiftigingen op te lossen waren met een bezoar. Nadat deze was gegeven aan professor Perkamentus kwam hij overeind en ging hij er na een verhoor vandoor op weg naar de ziekenzaal. Daarna gingen we avondeten. BBQen!!! Dat was heel erg lekker. We kregen als toetje een toverpudding met een slokdarm erin (wel een snoepje hoor) De middelste groep kinderen gaat straks nog een boswandeling maken in het verboden bos.

Groetjes Griffoendor (Brecht, Julia, Lottie, Esmée en Suus)

DSC_0400

DSC_0403

DSC_0417

DSC_9824

 

Related Posts