De ontknoping op Zweinstein

Op vrijdag maakte Sona de welpen wakker met muziek (dit was nog erger dan het licht van Hathi).’s Ochtends hebben we nog een huiswerkuurtje gehad om ons voor te bereiden op de examens die middag. Na een lekkere pannenkoekenlunch met gekleurde pannenkoeken hebben we voor de laatste keer rustuur gehad. Sona heeft het voorleesboek uitgelezen en we hebben onze tassen helemaal ingepakt. Toen we klaar zaten voor de examens, kwam professor Anderling aan en vertelde ons dat de examens afgelast zijn vanwege de aanvallen op Perkamentus. We hebben daarom de laatste afdelingspunten verdiend met verschillende spellen zoals koekjes stapelen op een voorhoofd, groot boter-kaas-en-eieren en levend steen-papier-schaar. De uitslag van de afdeingsbeker werd hierdoor wel heel erg spannend!
Toen we terugliepen naar Zweinstein, waren alle ouders daar al! Professor Anderling stond op het punt om de winnaar van de afdelingsbeker bekend te maken, toen we opeens heel hard `IMPERIO` hoorden. (Dit is een van de 3 onvergeeflijke vloeken, waarmee je iemand betovert zodat die doet wat je zegt). We gingen met zijn allen kijken en zagen professor Nalus (van dreuzekunde) en professor Zwamdrift staan. Professor Zwamdrift keek heel wazig voor zich uit. Gelukkig was inmiddels het veritaserum klaar en konden we dit aan professor Nalus geven. Hierdoor gaf professor Nalus toe achter de aanvallen op professor Perkamentus te zitten. Doel was de school over te kunnen nemen en van Zweinstein Nalusstein te gaan maken. Dit verklaart ook waarom er om de dag een N op het corveebord stond in plaats van de Z. Gelukkig is nu alles goed gekomen.

We gingen terug naar de uitslag van de afdelingsbeker. Deze is net aan gewonnen door Huffepuf! Hierna hebben we met de ouders gegeten en hebben Roos, Ilse en Bente een kamplied gezongen. Als laatste heeft de leiding het namenlied gezongen en ging iedereen lekker naar huis. Waarschijnlijk hebben er al veel welpen in de auto liggen slapen!

De leiding is nog even doorgegaan met opruimen, volleyballen en breekstaafjes gooien. Na een rustige nacht slapen en het clubhuis schoonmaken, is de leiding weer terug in Den Haag. Wij kijken terug op een geweldig kamp en hopen dat alle kinderen ook zo hebben genoten!
Voor nu een fijne vakantie en tot 27 augustus op de groepsdag!

Groetjes,

Sona, Hathi, Saphira, Laura, Jeroen, Sandra en Marala

DSC_0484

DSC_0960

DSC_9955

DSC_9966

kaart vanaf zomerkamp

Related Posts