Jaja, zelfs een tweede verslag van de explorers!

Inmiddels is het maandag avond en is het alweer vier dagen geleden dat we ons eerste verslag hebben geschreven. Nog een uurtje voordat het eten klaar is, dus we hebben nu even tijd een nieuwe stukje te schrijven.
Afgelopen vrijdag zijn de explorers ´s ochtends vroeg in drie groepen vertrokken op hike. De regen was ook weer van de partij, dus dat betekende helaas zware tenten en veel regenkleding. Dit keer werd elke groep op ongeveer een uur van het kampterrein afgezet voor een tocht van 15 tot 20 km. De groep van Pim, Auke, Jeroen, Pepijn, Mauri, Nina, Emma en Ijen (groep 1) liep de eerste dag berg op richting een berghut. Dit was niet een heel gemakkelijke klim (de explorers delen hun ervaringen als ze thuis zijn . . . denken we), dus pas ´s avonds laat was dit groepje op de plek van bestemming. Hier werden ook wat problemen ondervonden met koken, dus uiteindelijk moest iedereen genoegen nemen met een kop soep. De andere twee groepjes (Saphira, Joost, Robbert, Helga, Furkan, Bram en Mo / Elana (groep 2), Timon, Jesse, Vera, Vera, Bob, Quinten en Julia (groep 3)) verbleven de eerste nacht op een camping.
De tweede dag viel voor groepje 3 helaas een beetje in het water, ondanks dat de zon volop scheen. Door te laat vertrekken en wat uitdagingen onderweg, was het helaas niet meer mogelijk de berg op te gaan. Hierdoor heeft de begeleiding het groepje weer teruggezet op de camping van de eerste nacht, waar inmiddels ook groepje 1 was aangekomen. Groepje 2 heeft op de tweede dag van de hike een aardig uitdagende klim gemaakt richting een berghut (ook hiervan worden de ervaringen bij thuiskomst vast gedeeld . . . ). Dit groepje kwam dan ook pas heel laat aan in de berghut, waar van een welverdiende nachtrust werd genoten.
Zondagmorgen zijn alle groepjes op tijd opgestaan om in de brandende zon naar het eindpunt van hun hike te lopen. Hier zijn zij opgepikt door de begeleiding. Aangekomen op het kampterrein werd er gezwommen in de Mattsee, werden de ervaringen van de hike met elkaar gedeeld en werd de dag afgesloten met een heerlijke barbecue en een kampvuur.
En ja, toen was alweer maandag, vandaag dus! Vanmorgen zijn we teruggereden naar de zoutmijnen van Hallein om alsnog naar binnen te gaan. Tijdens een anderhalf uur durende tour hebben we van glijbanen gegleden, op mijntreintjes gezeten, per boot een ondergronds zoutmeer getrotseerd en uitgebreid uitleg gekregen over de werking van de mijn, die inmiddels alleen nog dienst doet als attractie. Het was het meer dan waard terug te keren en de explorers hebben genoten! ’s Middags zijn we naar Salzburg (we weten nu waar de naam vandaan komt) geweest. Ondanks dat alle winkels gesloten zijn doordat het hier een nationale feestdag is, hebben de explorers zich ’s middags prima vermaakt. Inmiddels zijn we terug op het terrein en is iedereen aan het chillen (zwemmen, kaarten, hangen, relaxen, etc.). De boodschappen zijn zojuist gedaan en het beloofd de eerste vegetarische maaltijd van de explorers in jaren te worden, aangezien de winkel niet bevoorraad is: het wordt vast lekker!
Morgen staat de activiteit op het programma waarvoor de explorers het hele jaar gespaard hebben: canyoning. Hierover in ons volgende verslag meer!

Related Posts