Geslaagde zomerkampen

Alle onderdelen van De Mohicanen kunnen terugkijken op een geslaagd zomerkamp en hebben hiermee het scoutingseizoen in stijl afgesloten.

De Ochtendbevers en Middagbevers hadden elk een logeerweekend in ons clubhuis. Overdag beleefden ze spannende avonturen in en om Den Haag. Ook een nachtje van huis weg blijven was voor menig Bever best wel spannend.

De Welpen zijn verspreid over het land op zomerkamp geweest. De meiden van de Sint Jorishorde zaten in een clubhuis in Bilthoven, dat bij aankomst niets ander dan toverschool Zweinstein bleek te zijn. Terug naar de schoolbanken tijdens je vakantie. Maar Zweinstein bleek een hele leuke school te zijn. De jongens van de Malicetehorde zaten in een clubhuis in Lochem. De welpen hebben hier een farao geholpen met het vinden van een geschikte opvolger. De meiden en jongens van de Sterrenhorde en Commoosiehorde zaten in een clubhuis in Doornenburg, wat eigenlijk op het land van Bambili√ę leek. Hier beleefden de Welpen avonturen die vroeger de Kabouters beleefden.

De Scouts zaten ook verspreid over het land, maar dan op kampeerterreinen. De meiden en jongens van het Sint Jorisvendel en de Donkerblauwe Troep hadden hierbij een primitief kampterrein in Bergen. Hier moest nog zelf een hudo worden gegraven en palen uit het bos worden gezaagd om de keukens te bouwen. De meiden van het Sterrenvendel waren afgevaren naar Terschelling voor gevaarlijk veel plezier. Dit waddeneiland hebben ze via verschillende activiteiten helemaal ontdekt. De jongens van de Lichtblauwe Troep hebben via een 2-daagse fietshike hun tenten neergestreken in Veere. Van hieruit hebben ze allerlei activiteiten gedaan.

De Explorers zijn elf dagen op pad geweest, waarbij het internationaal kampterrein Pfadfinderdorf Zellhof in Oostenrijk de belangrijkste bestemming was. De explorers zijn op een 3-daagse (berg)expeditie geweest en hebben verder diverse stoere outdooractiviteiten gedaan. Tot slot zijn de Roverscouts naar Zweden afgerezen. Hier hebben ze onder meer een 3-daagse (primitieve) kanotocht gedaan. Natuurlijk mocht een bezoek aan de hoofdstad Stockholm ook niet ontbreken.

Op de pagina van de meeste onderdelen zijn de kampverslagen en foto’s terug te vinden voor een uitgebreider (beeld)verslag van de avonturen. Ook op onze Facebookpagina is tijdens de kampen het nodige gepost!

Related Posts