De Mohicanen openen nieuw scoutingjaar in Fort 1881

Scouting De Mohicanen uit Den Haag is het nieuwe scoutingjaar groots begonnen tijdens haar groepsdag op 27 augustus jl. Voor deze dag was gekozen voor een unieke locatie: Fort 1881 in Hoek van Holland. Het kwam goed van pas dat er zo’n 150 jeugdleden aanwezig waren. Het fort stond op het punt in verkeerde handen te vallen door een persoon die alleen maar uit was op een schat die in het fort lag. Door het succesvol uitvoeren van een groot aantal activiteiten hebben de scouts voldoende sleutels verkregen om de gevangen genomen fortbewakers te bevrijden en de tikkende tijdbom op een andere locatie tot ontploffing te laten brengen. Hiermee is het fort behoed voor een ramp. Met deze enerverende groepsdag is een geweldige aftrap gegeven aan een nieuw scoutingjaar, waarin de vrijwilligers van De Mohicanen de leden weer leuke, uitdagende en leerzame programma’s aanbieden.

Voor elk wat wils
De activiteiten waren divers en bestonden uit spellen die thuis niet zo snel worden gespeeld. Voorbeelden zijn bord- en computerspellen die nu in de levende variant werden uitgevoerd, als ‘rush hour’, ‘mastermind’, mijnenveger en boter, kaas & eieren. Naast het denkwerk kwamen de groepjes ook in actie bij de megablubberpowerrace, de stormbaan, het schieten op bewegende objecten met een ‘nerf gun’ en dweilhockey. Ook waren er spellen waar optimaal gebruik werd gemaakt van de donkere ruimten in Fort 1881 door uiteenlopende lichttechnieken in te zetten als lasers, UV-lampen en ‘glow-in-the-dark’ objecten. De scouts van De Mohicanen kijken dan ook terug op een geslaagde dag.

Fort 1881
Het historische pantserfort is in 1881 gebouwd ter verdediging van de ingang van de Nieuwe Waterweg en de haven van Rotterdam. In de Eerste Wereldoorlog was het fort volledig bemand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort in handen van de Duitsers. Daarna gebruikte de Koninklijke Marine het gebouw als kazerne en als opslagplaats. Fort 1881 is tegenwoordig een culturele onderneming, gericht op de zakelijke en culturele markt. In het voorjaar van 2016 heeft het vernieuwde museum zijn deuren geopend. Naast het bijzondere karakter van de locatie, was het voor veel scouts dan ook een leerzame dag over een stukje geschiedenis van Nederland.

Related Posts