Sterrenhorde op bezoek bij de Ikea in Zweden

Ze hadden er maar liefst twee zaterdagen voor nodig, maar het resultaat mag er zijn! Een heuse reis rond de wereld. Dit keer eens niet langs bij de standaard-landen, maar iets bijzonders. In ieder land hebben ze een klein avontuur beleefd. Benieuwd wat?

Ikea in Zweden
Wie heeft het niet altijd al willen weten? Zijn de jongens of de meiden beter in het in elkaar zetten van een Ikea-kast? We gaven ze beiden een Billy-boekenkast en wat blijkt? Geen verschil! Maar wat was het spannend…

Instanbul – De Grote Markt
Ooit geweest? Nee? Nou, geloof ons maar als we zeggen dat het erger is dan de Haagse Mart! Het krioelt er van de mensen. Maar erger nog: je kunt elkaar nauwelijks verstaan! Gelukkig weten de welpen van de Sterrenhorde daar wel raad mee. Schreeuwen kunnen ze allemaal! En luisteren als de beste… eeeehm, als het ze uitkomt dan tenminste.

Limonade in Ghana
Je zult wel denken, wat is er nou bijzonder aan limonade in Ghana? Wel, in Ghana drinken ze limonade niet uit bekers, maar uit zakjes! Ze knippen een gaatje in het hoekje van een plastic zakje en drinken het zo op. Doordat een glas limonade verpakt zit in een zakje, blijft het langer goed. En dat is precies wat ze nodig hebben in Ghana.

Waar ze nog meer geweest zijn? Bij de stieren in Spanje, een spel ijshockey in Lapland, een pizzabakkerij in Italië en het warme sokkenspel in het koude Noorwegen. Maar daarover vertellen we niet te veel. Zo’n wereldreis moet toch een beetje een verrassing blijven.

Related Posts