Een Super Weekendkamp

Hallo allemaal bij het verslag van het weekendkamp!

Hier een kort verslag van het Weekendkamp van de Donkerblauwe troep!
Zaterdagochtend 29-10-2016 zijn de mannen in drie patrouilles gaan fietsen naar het Bieslandse bos te Pijnacker-Nootdorp. Dit laatste is een belangrijk gegeven anders sta je ergens heel anders, zoals ik dus deed met de auto.

Fietstocht

De jongens kwamen op verschillende tijden binnen. De snelste tijd was ongeveer 1.5 uur, waarna de volgende groep een half uur later binnen kwam. De laatste groep kwam pas na 3.5 uur fietsen binnen. Routes volgen blijkt soms toch wat lastig te zijn! Als een groepje belt dat ze bij het Kyocera stadion staan aan de verkeerde kant van de verkeerde snelweg, vraag je jezelf wel af hoe ze dat dan lukt!

Delft, Koken en de nacht in!

Nadat alle tenten waren opgezet zijn we snel naar Delft gefietst om daar boodschappen te gaan doen om daarna lekker te gaan koken. Het werd al snel donker dus werden wat lampen aangedaan zodat we nog wel konden zien wat elke patrouille aan het eten was. We hebben daarna het befaamde ‘schijnspel’ gedaan waarbij de Scouts moeten sluipen van de ene lichtbron naar de andere zonder afgeschenen te worden door de leiding.

En weer terug naar huis

En zo als dat gaat bij de scouts gaan we de volgende dag na het ontbijt opruimen, inpakken en weer terug fietsen. Gelukkig ging de terugweg voor iedereen voorspoedig. De scouts konden hierna weer lekker thuis gaan chillen met hun telefoon en tablet en computer. Gelukkig was er even een kleine pauze, een momentje terug naar de natuur, precies zoals Baden Powell dat gewild had ;).

Komen jullie ook een keertje kijken en ervaren hoe leuk het is? Kom vooral 5 november langs op onze open dag!

Groetjes,

Ruben en die knappe mannen en vrouwen van de donkerblauwe troep.

Klik hier voor een aantal foto’s

Related Posts