De Mohicanen trots op Haagse Held nominatie

Op 7 december worden de Haagse Helden 2016 bekend gemaakt. Scouting De Mohicanen is trots dat haar vrijwilliger Hans van Buren uit bijna 150 genomineerden is geselecteerd in de top-3 van de categorie “Onderwijs & Jeugd” en ziet haar natuurlijk graag tot winnaar worden uitgeroepen.

Themakleding in overloed

Hans (82 jaar) heeft een lange historie bij Scouting De Mohicanen. Zo heeft ze bijvoorbeeld jarenlang als Akela leiding gegeven aan een welpenhorde (kinderen in leeftijd van 8 t/m 11 jaar). Hans beschikt over een zolder met een groot scala aan themakleding, van ouderwets tot futuristisch, van sprookjesachtig tot levensecht, en van goedwillig tot kwaadaardig. De vrijwilligers van De Mohicanen maken hiervan dankbaar gebruik, doordat ze met deze kleding met levensechte themafiguren kunnen werken bij haar wekelijkse programma’s en tijdens (zomer)kampen. De kinderen hebben hierdoor een extra leuk programma en ook ouders zijn enthousiast over hoe De Mohicanen haar thema’s neerzet.

Betere verzorging krijgen ze niet

Hans zorgt al decennia dat alle themakleding er tiptop blijft uitzien door deze te wassen en te stomen en de nodige herstelwerkzaamheden te verrichten. Verder denkt ze altijd mee over passende themakleding. Het is een genoegen op haar zolder te ‘shoppen’. Scouting De Mohicanen is dan ook van mening dat het hoog tijd wordt dat Hans van Buren voor deze verdiensten wordt uitgeroepen tot Haagse Held 2016.

Stemmen maar!

Via https://www.denhaagdoet.nl/stem-op-jouw-haagse-held kan tot 1 december worden gestemd op de genomineerde Haagse Helden.

Related Posts