Zomerkamp-special: locatie van zomerkamp is bekend! Maar hoe vind je eigenlijk een geschikt terrein?

Enkele maanden geleden berichtten we jullie al dat we de kampen met onze Engelse vrienden net iets anders in zullen delen. Van een drie-jarige cyclus naar een zes-jarige cyclus, waarbij we elke twee jaar op kamp gaan met de Engelsen. Het eerste gezamenlijke kamp nieuwe stijl: samen op kamp in een ander land dan Nederland of Engeland. De bestemming voor het gezamenlijk zomerkamp 2017 hebben we al rond. Dat wordt Hopper Jeugdverblijf De Kluis in St.-Joris-Weert, Belgie!

Hopper Jeugdverblijf De Kluis

Hopper Jeugdverblijf De Kluis

De eisen voor een geschikt kampterrein

Als je met 200 personen voor 10 dagen ergens moet kamperen, is het vinden van een geschikt terrein nog een hele opgave. Als we naar ons kleine kikkerlandje kijken, zijn er slechts een handjevol terreinen beschikbaar voor deze groepsgrootte. Dan zijn er nog enkele randvoorwaarden, zoals de stroomvoorziening, goede sanitaire voorzieningen, een kampvuurkuil waar ook alle 200 tegelijk in kunnen en de aanwezigheid van pionierhout. Kortom: de keuze is reuze (not)!

Het proces van selectie

De voorbereidingen voor een groot internationaal zomerkamp beginnen al vroeg in het seizoen. Direct na de zomerkampen van het voorgaande jaar wordt een commissie samengesteld waarin alle aanwezige onderdelen worden vertegenwoordigd. Dit gebeurt zowel bij ons in Nederland als aan de overkant bij onze Engelse vrienden. Dan begint het belangrijkste en eerste organisatie-punt: het terrein. De Nederlandse en Engelse commissies zoeken enkele opties via locatiegidsen en internet, waarna een afvaardiging naar het terrein afreist om het ter plekke te bekijken.

Het resultaat:

Een geschikt terrein waarmee de invullingen van het programma kunnen beginnen. Daarover vertellen we de volgende keer meer.

Ouderavond

PS: op 8 december om 20:00u verzorgen we een ouderavond waarop we alle mogelijk vragen kunnen beantwoorden.

 

Related Posts