Weekendkamp van de meisjeswelpen

Afgelopen weekend gingen de Sterrenhorde en de Sint Jorishorde samen op weekendkamp. Het begin natuurlijk met kennismaken met elkaar. Dit deden we met een bingospel. Iedereen had een blaadje met allemaal omschrijvingen, bijvoorbeeld ‘iemand die op turnen zit’. Met dat blaadje ging je proberen uit te zoeken wie dat kon zijn. Als je bij iedere omschrijving een welp had gevonden, had je bingo!

Terwijl we daar nog over aan het kletsen waren, kwam er opeens een kok en een ondernemer binnen. Zij hadden de Wigwam gekocht en zouden hier een restaurant gaan beginnen. Het restaurant moest zelfs al meteen dezelfde avond open gaan! Wij vonden het niet een heel goed plan, maar ze leken wel erg zeker van hun zaak. Wij hebben ze toen maar geholpen om aankleding voor het restaurant bij elkaar te zoeken en in ruil hiervoor mogen wij ’s avonds de eerste gasten van het restaurant zijn. ’s Middags zijn we lekker gaan zwemmen, zodat de kok zijn werk kon doen.

’s Avonds hebben we ons netjes aangekleed, want we gingen natuurlijk wel in een echt restaurant eten. Het zag er erg chique uit en we kregen een driegangen menu! Het was erg lekker, maar de kok deed af en toe wel een beetje naar! Het ene moment was hij heel aardig, maar even later deed hij opeens heel chagrijnig of onbeschoft. Dit vonden wij niet zo fijn.

Toen we naar bed wilden gaan, kwam de kok boos binnen om te vragen wie zijn pollepel gestolen had. Van boosheid smeet hij zijn muts op de grond en plots liep hij heel verdwaasd weg. Wij zagen in de muts een soort zendertje zitten. Rama wist wel hoe dat werkte en kon erachter komen van waar de zender bestuurd werd. In het donker slopen we hier naartoe en zagen hier de ondernemer zitten. Zij is de eigenaar van het restaurant en is stiekem jaloers dat de kok alle complimenten krijgt. Door hem af en toe wat norser te maken, dacht ze zelf meer aandacht te krijgen. Omdat ze snapt dat dit niet kan, besloot ze naar Spanje te emigreren. Opgelucht dat we wisten wat er aan de hand was, hebben we onze schoen voor Sinterklaas gezet en zijn we lekker gaan slapen!

De volgende ochtend waren de welpen al vroeg wakker! We mochten nog even op bed blijven en keken de film Ratatouille met een beschuitje en kopje thee. Toen we onze schoenen gingen bekijken, bleken deze weg te zijn. Het restaurant was helemaal overhoop gehaald en lag vol met schoenen, strooigoed en chocoladeletters. Was rommelpiet langs geweest?! Gelukkig waren de schoenen wel gevonden en konden we aankleden en lekker luxe ontbijten in het weer opgeruimde restaurant. We kregen croissantjes, petit pains en eieren met spek!

Nu moesten we de kok nog vertellen hoe het zat met de eigenaar van het restaurant. Wij vonden dat de kok maar een eigen restaurant moest beginnen (wel ergens anders dan in de Wigwam). Om de kok te leren wat er allemaal bij komt kijken bij het runnen van een restaurant, lieten wij hem dat zien. We speelden een spel waarbij we iedere 10 minuten salaris kregen. Met dit salaris konden we een opleiding volgen, een restaurant kopen, een verzekering afsluiten of beursaandelen kopen. Door dit te doen, kon je weer meer salaris verdienen. Op deze manier leerden we de kok wat goede en minder goede strategieën zijn voor een restaurant. De kok kan nu zijn eigen restaurant gaan runnen en voor ons was het inmiddels tijd om naar huis te gaan!

Related Posts