Hans van Buren wint Haagse Held verkiezing 2016

Wat voor Scouting De Mohicanen allang duidelijk was, is nu ook bevestigd door vele stemmers: Hans van Buren is de Haagse Held 2016! Hans werd uit 150 genomineerden met een overweldigende meerderheid aan stemmen de Haagse Held in de categorie “Onderwijs& Jeugd”. Scouting De Mohicanen feliciteert Hans met deze prachtige en zeer verdiende overwinning.

Hans (82 jaar) heeft een lange historie bij Scouting De Mohicanen. Zo heeft ze bijvoorbeeld jarenlang als Akela leiding gegeven aan een welpenhorde (kinderen in leeftijd van 8 t/m 11 jaar). Hans beschikt over een zolder met een groot scala aan themakleding, van ouderwets tot futuristisch, van sprookjesachtig tot levensecht, en van goedwillig tot kwaadaardig. De vrijwilligers van De Mohicanen maken hiervan dankbaar gebruik, doordat ze met deze kleding met levensechte themafiguren kunnen werken bij haar wekelijkse programma’s en tijdens (zomer)kampen. De kinderen hebben hierdoor een extra leuk programma en ook ouders zijn enthousiast over hoe De Mohicanen haar thema’s neerzet.

Hans zorgt al decennia dat alle themakleding er tiptop blijft uitzien door deze te wassen en te stomen en de nodige herstelwerkzaamheden te verrichten. Verder denkt ze altijd mee over passende themakleding. Het is een genoegen op haar zolder te ‘shoppen’.

Related Posts