De Mohicanen openen nieuw jaar in stijl

Op 14 januari heeft Scouting De Mohicanen het nieuwe jaar groots geopend met een groepsactiviteit voor de jeugdleden, gevolgd door een stampottenbuffet waarvoor ook de ouders waren uitgenodigd. In de avond was er nog een Nieuwjaarsborrel voor vrijwilligers en oud-Mohicanen, waarbij diverse personen in het zonnetje zijn gezet.

Een uitdagende activiteit

De groepsactiviteit stond in het teken van het verkiezen van een nieuw opperhoofd. De Mohicanen moesten in gemengde groepjes van jong en oud de strijd met elkaar aangaan om zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen. Ze lieten zich hierbij niet uit de wind slaan, die wel stormachtige proporties had aangenomen. Het motto van Scouting is niet voor niets: “Laat je uitdagen”. Na een uur strijd kon er een groepje tot nieuw opperhoofd worden uitgeroepen.

Maarliefst 137 kilo stamppot!

Hongerig geworden, kon de aanval worden geopend op het stamppottenbuffet. De Wigwam, het groepshuis van De Mohicanen, was inmiddels gezellig druk met ouders en andere genodigden en het was er letterlijk en figuurlijk goed vertoeven. Bianca Rouwenhorst, groepsvoorzitter van Scouting De Mohicanen, blikte in haar Nieuwjaarstoespraak terug op een geslaagd jaar, waarin De Mohicanen een mooie groei heeft doorgemaakt. “Zonder de wekelijkse inspanning en toewijding van onze leiding hadden we deze groei niet kunnen realiseren”, prees ze de vrijwilligers. Tevens keek ze vooruit op 2017, waarin onder meer een internationaal kamp met de Engelse zustergroep op het programma staat.

Credits daar waar ze horen

Tijdens de Nieuwjaarsborrel kregen twee vrijwilligers de Gouden Sleutel uitgereikt, de hoogste onderscheiding van De Mohicanen als blijk van waardering voor jarenlange inzet en blijvende verbintenis met de groep. Tevens ontvingen verscheidene vrijwilligers hun lustrumteken, uiteenlopend van 5 jaar tot en met 35 jaar. Ook werd er nog stilgestaan bij de verkiezing van Hans van Buren tot Haagse Held 2016. Scouting De Mohicanen gaat vol vertrouwen en energie het nieuwe jaar in en hoopt een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en aan de buurt.

Related Posts