Bever-piraten!

Verbaasd waren de bevers, toen ze op zaterdagochtend zeegeluiden hoorde komen uit het eerste lokaal in de Wigwam. Nieuwsgierig keken we naar binnen en daar stond een heel piratenschip met een echte piraat op het dek! Via de loopbrug konden wij ook op de boot en de piraat vertelde dat hij onder de naam Pier door het leven ging. Normaal gesproken deelde hij zijn boot met zijn broer Aat, want deze boot was net als de schatkaart en andere eigendommen na de dood van hun vader aan hen beide nagelaten. Nu wilde het voorval dat Pier en Aat ruzie hadden gekregen, omdat ze niet goed konden delen en zo was Aat boos weggegaan. Bij de ruzie was zelfs de schatkaart door midden gescheurd! Het was wel erg belangrijk dat Aat weer gevonden werd, want hij had het deel van de schatkaart waarop stond waar de schat begraven lag.

Aat had geen telefoon dus werd er door de bevers een fles in de zee gegooid, met een oproep aan Aat om weer terug te komen. En dit lukte! Want toen de bevers terug kwamen van hun uitje bij de Glow Golf was Aat naar de Wigwam gekomen. Wij boften want Aat was een echte piraat die altijd in de kombuis te vinden was en hij kon dan ook voor ons een echte piratenmaaltijd klaarmaken. We spraken af met Aat dat hij op zondag terug zou komen om samen met Pier naar de schat te zoeken.

Omdat wij op zaterdag al ooglapjes, haken en piratenkleding hadden gemaakt, miste er nog 1 ding aan onze outfit. Een echt piratenzwaard werd op zondag gemaakt en we hebben er ook flink mee geoefend.

We hebben eierkoeken versierd als piraatjes en toen Pier en Aat langs kwamen konden we eindelijk op zoek naar de schat! Toen we op het rode kruis terechtkwamen vonden we na wat graafwerk een grote schatkist. Deze was gevuld met goudklompjes en juwelen! Pier en Aat waren zo blij dat de bevers geholpen hadden, dat zij allemaal een goudklompje meekregen naar huis. Daarna namen we afscheid van onze piraten die beloofden geen ruzie meer te maken. Pier zou voortaan sturen en Aat lekker koken, samen op 1 boot!

Related Posts