De Mohicanen Terugzetdropping

Wat ooit begon als ludiek idee is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend fenomeen: De Mohicanen Terugzetdropping. Op deze avond verzamelen alle Scouts en Explorers zich in de Vogelwijk om ongezien door de wijk te sluipen en uit handen van de leiding te blijven. Een avond gegarandeerd plezier!

Het idee is eenvoudig: je loopt in groepjes van 4 en hebt ruim 2 uur de tijd om van de ene kant van de Vogelwijk naar de andere kant te gaan. Het groepje dat als eerste op de finishplek aankomt, heeft gewonnen. Er zit echter 1 addertje onder het gras: er is behoorlijk wat leiding op de been in de wijk. Althans, niet op de been maar in de auto! Wordt je gesnapt door een auto dan stap je in en wordt je teruggezet naar het beginpunt.

Om 19:30u stroomt het Leeuwerikplein vol met Scouts en Explorers. Groepjes klampen zich al snel aan elkaar vast en terwijl de regels (en natuurlijk de veiligheidsregels) worden uitgelegd, gaan de auto’s alvast de wijk in. Je kunt merken dat de scouts al wat spanning opbouwen. Als er op een fluit geblazen wordt, stuiven de groepjes alle kanten op de wijk in en begint het feest. Nog geen vijf minuten later zijn de eerste groepjes alweer terug op het beginpunt, dus het belooft voor sommigen nog een lange avond te worden!

Dit jaar is een ongekend snel groepje al om 21:15u bij de finishplek aan het Paddenpad! Ode aan deze Explorers, die zich duidelijk van hun beste kant laten zien, ondanks het weer dat in de loop van de avond steeds slechter wordt. Maar als een uurtje later ook de laatste Scouts en Explorers met een verregend pak en tevreden gezicht op de finishplek aankomen is het tijd om naar huis te gaan.

Related Posts