Leiding ontspant met iScout

Je kunt je misschien voorstellen dat het leven van leiding bij De Mohicanen veelal om de kinderen draait. Dat is natuurlijk waar, maar we doen ook nog wel eens iets voor onze eigen ontspanning. Zo doet leiding jaarlijks mee aan iScout. Dit is een wedstrijd met duizenden scouts over de hele wereld. Het spel is begonnen op een zolderkamertje van een aantal Nederlandse scouts en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. iScout bestaat uit een grote diversiteit aan kennisvragen en opdrachten die je met je eigen team moet doen. De uitvoering daarvan wordt beoordeeld aan de hand van een foto of video van het resultaat die je naar de organisatie stuurt. Zo strijd je de hele avond tegen een kleine 400 andere teams om zo snel mogelijk de meeste opdrachten te behalen.

Ben je al geënthousiasmeerd? Wait for it… er komt nog meer! Om je een idee te geven van de activiteiten die we dus met het hele leidingteam volbrengen, volgt hier een kleine greep:

  • Bak een pannenkoek met daarin het logo van iScout
  • Pak een auto in met vershoudfolie om roesten te voorkomen
  • Houd een straatrace van minimaal 100 meter en 5 niet-gemotoriseerde voertuigen
  • Kruip onder een stoel door, zonder de grond te raken
  • Zing een kampvuurlied met minimaal 10 onbekende voorbijgangers
  • Doe een bottleflip met een oliedrum
  • Ga op de foto met een treinsein

En ga zo nog maar even door. Dat vraagt van onze leiding heel wat creativiteit, inventiviteit en handigheid! Maar bovenal levert het hilarisch foto- en videomateriaal op. Zo kunnen we een avondje ontspannen, maar toch met z’n allen een leuke scoutingavond beleven en is ook de leiding weer voor 1 dag een kind.

Mocht je het je trouwens afvragen: we zijn uiteindelijk 249e geworden van de 381 teams die meededen. Genoeg ruimte voor verbetering dus!

Ben je geïnteresseerd in de foto’s en video’s? Hieronder een leuke selectie!

Related Posts