Mohicanen in de Regio

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar alleen in Den Haag zijn al meer dan 20 verschillende scoutinggroepen. In heel Nederland zijn het er meer dan 1000 en in de wereld bestaat er nagenoeg geen enkel land dat geen scoutinggroep heeft. Als je lid bent van Scouting De Mohicanen, ben je automatisch ook lid van de regionale, nationale en mondiale scoutingorganisaties.

Voor jou als Mohicaan is het natuurlijk leuk om ook te ervaren dat er meer scouts bestaan dan alleen De Mohicanen. Daarom worden voor alle leeftijdsgroepen regionale activiteiten georganiseerd. Zo hebben de Bevers bijvoorbeeld de Bever-Doe-Dag en Teddyberentocht, de Welpen de Jungledag, de Scouts de Regionale Scouting Wedstrijden (vroeger ook wel DiRoPa genoemd) en zeepkistenrace, en de Explorers de regiodisco. Hieronder wordt een aantal regioactiviteiten nader toegelicht.

Bever-Doe-Dag
Oh nee! Door een val is Sterre al haar talent kwijtgeraakt. En dat gebeurt net terwijl ze een talentenshow wil organiseren! Hoe moeten we dit nou oplossen? Ze heeft alles al geprobeerd. Van een schoonheidsslaapje tot op haar kop staan, maar het talent komt niet terug. Gelukkig kennen de 60 bevers uit Den Haag heel veel talenten! Wat zijn ze ook getalenteerd… Van knutselen tot een geheugenspel en van emoties uitbeelden tot memorie. De bevers kunnen het allemaal. Terwijl de bevers al hun talenten lieten zien, kreeg Sterre langzaam ook weer haar talent terug. Wat moeten we toch zonder onze behulpzame bevers?

Jungledag
Met zo’n 75 welpen op het grote veld in de Bosjes van Pex is er enorm veel kennis van dieren. Want welpen weten namelijk alles van jungledieren! En al die welpen zijn bij elkaar gekomen omdat er iets heel geks in het bos is. Er is een satelliet neergestort uit de ruimte en hierdoor zijn de jungledieren van slag! Kaa de slang gromt als een tijger, Shere Khan de tijger huilt als een wolf, Mang de vleermuis piept als Chikay de springrat, en ga zo maar door. Die satelliet doet duidelijk rare dingen met onze jungledieren. Gelukkig weten de welpen zich wel raad. Door allerlei dierenspellen weten ze heel veel pootafdrukken in het bos te verzamelen. Met die pootafdrukken beplakken ze de hele satelliet om de schadelijke straling van de satelliet te blokkeren. Pffew! Nu praat iedereen gelukkig weer zijn/haar eigen taal.

Regionale Scouting Wedstrijden
Jaarlijks organiseert Scouting Nederland per regio wedstrijden door het hele land. De groep scouts (patrouille of ronde) die een eerste of tweede plek wint bij de wedstrijden op regionaal niveau mag deelnemen aan de wedstrijden op landelijk niveau. Tijdens een weekend worden de groepjes beoordeeld op sport en spel, hiketechnieken, kampeervaardigheden, koken, thema-aankleding en samenwerking. Dit jaar hebben we een mooi resultaat behaald! Een groep meiden van het Sterrenvendel heeft een derde plaats bereikt in de categorie Koken. Gefeliciteerd dames! Volgend jaar misschien een plekje op de landelijke wedstrijden?

Related Posts