Malicetehorde: Een spetterende eerste kampdag!

Gister morgen was het dan eindelijk zover: de welpen van de Malicetehorde gingen op zomerkamp! Verzameld bij de piano op het Centraal-Station bracht de trein ons in snelle vaart naar Roosendaal, waar we met de bus het laatste deel van de reis hebben afgemaakt.

Eenmaal aangekomen in het clubhuis hebben we de omgeving verkent en voor de eerste keer deze week geopend. Hierna hebben we snel de bedden klaargelegd en onze slaapzaal ingeruimd, omdat de welpen niet konden wachten om zelf het terrein te verkennen en de eerste hutten te bouwen.

Toen we net op het punt stonden een spel te gaan doen, zagen we twee vreemde mannen al zwaard-vechtend in het bos. Na een korte introductie bleken dit Ridder Roderick te zijn met zijn knecht Cornelischhh (met trippel-H), we blijken te verblijven in een van de barakken van de Baron die heerst over de gebieden van Beren op Zoom.

Na deze vreemde introductie vertrokken beide figuren weer, maar terwijl ze vertrokken viel er uit de zak van Cornelischhh een briefje. Dit had hij niet door, maar de welpen gelukkig wel! In zeer vreemde tekens leek er een brief te zijn geschreven, maar daar snapten we geen barst van. Na korte tijd keerde Cornelischhh terug, omdat hij de helm van de ridder was vergeten. Totaal verbouwereerd reageerde hij toen we hem confronteerde met zijn brief. Na enige discussie besloot hij ons de oplossing te geven in ruil voor ons woord dat we hem zouden bijstaan met zijn probleem. Uitbreiding brief bleek dat dit probleem gaat om de prinses, Prinses Margaret(s)a, de dochter van de baron. Ze lijkt uitgehuwelijkt aan Roderick, om verschillende maar vooral financiĆ«le redenen (de baron lijkt platzak). Terwijl er iets bloeit tussen de schildknaap en de prinses, wat een enorm probleem…

Tijdens een spelletje ridderlijk ‘Hollandse-Leeuwen’ verscheen opeens de baron met zijn dochter bij ons clubgebouw. Hij introduceerde zichzelf en zijn dochter was zichtbaar ontstemd, dat ze weer verplicht bij Roderick op bezoek moest. Gelukkig zien de welpen daar wel raad mee en zijn ze goed gemutst om haar van haar opgelegde liefde af te helpen, hoe dat zich gat ontplooien ontdekken we vast de komende dagen…

Related Posts