Malicetehorde: De riddertraining gaat van start

Na een veel te kort nachtje, begon de dag met een rustig ontbijtje. Na de opening en het corvee hebben we met elkaar bezongen wat we de vorige dag hebben gedaan. Dagelijks wordt ons “kamplied” aangevuld.

Ook hebben we kennis gemaakt met de activiteitenkaart: een kaart met activiteiten die de welpen zelf kunnen doen, zoals een kasteel bouwen van natuurlijke middelen uit het bos, valkuilen graven voor ridderlijke vijanden en de kok helpen in de keuken.

’s Middags hebben we ons de benodigde ridder-skills eigen gemaakt. Behendigheid, kracht en paardrijden zijn natúúrlijk noodzakelijke vaardigheden. Als klap op de vuurpijl hebben we met de locale smid, ook bekend als Jan de Smid, schilden gemaakt en beschilderd met een door de welpen zelf gemaakt ontwerp.

Als diner hebben we ridderlijk gegeten en tot slot hebben we met elkaar gezongen rond het kampvuur. Deze dag en de voorgaande nacht waren het ideale recept voor een rustige avond en welpen die als een blok in slaap vielen.

Groeten van de leiding!

Related Posts