Malicetehorde: Op weg naar het fort

De maandag stond in het teken van een tocht naar het fort van de baron van Bergen op Zoom. Nadat de ridder al vroeg in de ochtend, vlak na het ontbijt en de corvee, was vertrokken naar het slagveld, kregen we van knecht Cornelischhh het verzoek om de baron en de princes op te zoeken in hun woning.

Aan de hand van een route, waarin de voor ons wel bekende routetechnieken werden gebruik, baande we ons een weg door bossen, langs weilanden en een enorme manege richting het fort van de baron. Een fort is in de verbeelding van de welpen wel iets anders dan het is in de tijd van Roderick en Cornelischhh.
Een slotgracht, aarde muren en geschut-posities bieden alles wat een baron nodig heeft. Er ontbrak alleen een zeer belangrijk element aan het fort… de eigenaar zelf. De wel aanwezige maarschalk kon ons wel te woord staan.

Zowel de baron als de prinses waren net naar hetzelfde slachtend vertrokken als Roderick. Gelukkig zijn we niet voor niets gekomen. Hij kan ons wel alles leren van veldslagen in deze ridderlijke tijd. In twee teams hebben de welpen hun uiterste best gedaan om de baron in hun midden te beschermen, terwijl het de bedoeling was de baron van de tegenstanders te vinden en uit te schakelen.

’s Avonds aten we wraps, een mooi gerecht om deze hele drukke en inspannende dag mee af te sluiten. Tenslotte hebben we Bingo gespeeld op ons bed, waarbij voor iedere welp iets te winnen was! Het was weer een feestelijke dag en we zijn mega benieuwd wat morgen te brengen heeft.

Related Posts