Malicetehorde: Onrust bij de ridderslag

Hallooo ouders en andere geïnteresseerden, hierbij de verslagen van de afgelopen twee dagen!

Woensdag was behoorlijk nat, maar dat hield ons niet tegen om te doen wat op het programma stond. ’s Ochtends hebben de welpen zich binnen vermaakt nadat we, zoals gebruikelijk hadden ontbeten en corvee hadden gedaan. Sommigen waren zo heldhaftig om de regen te trotseren, danwel volledig ingepakt in regenkleding. Bepakt met zwemspullen en lunchpakket zijn we aan het einde van de regenbui begonnen met lopen naar de bushalte, om vandaag met de bus naar het zwembad te gaan. Het zwemmen was natuurlijk weer een groot feest. De glijbaan was een enorm succes en het bommetje van Mang maakte het hele zwembad een klein moment stil… zijn achterwerk heeft het helaas wel moeten bezuren ­čśë
Terug aangekomen hadden Ikki en Jacala gezorgd voor een enorme hoeveelheid pannenkoeken. Gelukkig konden we gelijk aanvallen, omdat iedereen hongerig was van het zwemmen.
Na het diner werden we al snel bezocht door Roderick en Cornelischhh. Het was tijd voor de onderscheidingsceremonie. Achter Roderick aan werden we, onder trompetgeschal, de zaal van de baron ingeleid. Daar sprak de Baron ons toe, hij dankte ons hartelijk en heeft uitgelegd hoe hij ons tot ridder zou slaan. Per nest mochten de welpen naar voren komen om geridderd te worden. Nadat het laatste nest was geweest, resumeerde de baron de stand van zaken. Roderick zou nog steeds met de prinses trouwen. Daarop slaakte Margareta een kreet van afgunst en toen sloeg de vlam in de pan. Een ruige worsteling volgde tussen Roderick en Cornelischhh die zijn geliefde te hulp wilde schieten, maar ruig op afstand werd gehouden door Roderick. In al deze commotie snelde de welpen zich naar buiten om te ontkomen aan deze chaos en dit geweld.
Napratend met een glaasje limo werden een hoop snode plannen geopperd. Maar het leek ons slim om af te wachten totdat Cornelischhh ons weer zou bezoeken…

Donderdag stonden we op met lekker weer, gelukkig! Deze ochtend hadden we eindelijk weer tijd om met onze activiteitenkaart aan de slag te gaan. Opdrachten in het teken van ridders hebben de welpen de hele ochtend vermaakt, totdat sommigen zelfs toekwamen aan hun epische eindmissie. Na de lunch en het noodzakelijke rustuurtje (de eerste oogjes vielen dicht), bezocht Cornelischhh ons weer, ditmaal vergezeld door Louis de lokale pionier. Cornelischhh vertelde ons zijn masterplan. Gezien de ridderlijke eer en ons goede vertrouwen in de medemens, heeft Cornelischhh bedacht om Roderick weg te werken door hem een eigen stuk land te schenken waarover hij kan heersen. De welpen waren alleen hard nodig om dit onbekende land te ontginnen. Door het bouwen van dorpen en steden konden de tot nu toe verwilderde landen worden ontgonnen en worden gecultiveerd.
Na afloop van het spel was de landkaart afdoende gevuld om het land aan Roderick te kunnen schenken, er was alleen een cruciaal probleem…
Roderick was na woensdagavond vertrokken en niet meer teruggekomen. Hoe kunnen we hem dan overtuigen te vertrekken? Dat is een probleem voor morgen, spannend!

Related Posts