Meet & greet tussen Ierse scouts en De Mohicanen

Op 16 en 19 juli jl. hebben Explorers (jongeren van 15 t/m 18 jaar) van Scouting De Mohicanen gezamenlijke activiteiten gedaan met Ierse Explorers van de Fifth Clare Scouts. In het Haagse Zuiderpark werden tal van typische Ierse en Hollandse spellen gespeeld. Ook de maaltijden stonden in het teken van nationale tradities met Ierse stoofpot en Hollandse stamppot. De scouts kijken terug op een prachtige ontmoeting waar in de toekomst mogelijk nog een vervolg aan wordt gegeven.

“Enkele maanden geleden werden we benaderd door de Ierse Explorers”, vertelt Margot Schrage van De Mohicanen. Zij heeft de contacten met de Ierse Explorers onderhouden. “We waren direct enthousiast! Ondanks dat we eigenlijk midden in onze zomerstop zitten, wilden we ze toch graag ontmoeten.” De Ierse leiders gaven aan dat zij niets zelf hadden geregeld. Het initiatief kwam volledig uit de jongeren zelf. Zij hielden het zomerkamp in Scoutscentrum De Eendenkooi, in het Zuiderpark.

De eerste avond stond in het teken van het uitwisselen van spelideeën en het nuttigen van de alom bekende stoofpot die de Ieren serveerden. Afsluiter van de avond was vanzelfsprekend een gezellig kampvuur waar iedereen gemoedelijk met elkaar praatte. “De avond was zo ontzettend goed bevallen, dat we eigenlijk nog iets wilden doen om onze dank uit te spreken”, aldus Bob Kandhai, voorzitter van de Haagse Explorers. “Zonder enige twijfel organiseerden we een tweede avond waarin we wederom tal van spellen hebben gespeeld en uiteraard hutspot hebben gemaakt!

Scouting De Mohicanen staat bekend om de internationale band die zij al zo’n zeventig jaar onderhoudt met een Engelse scoutinggroep. Initiatieven met betrekking tot internationale uitwisseling worden altijd gestimuleerd, zeker als het vanuit de jongeren zelf komt. Mogelijk groeit de ontmoeting met de Ierse scouts uit tot een nieuwe internationale samenwerking.

Related Posts