Bij Scouting horen alle kinderen er bij!

“Geld mag geen spelbreker zijn”, aldus Jaap Boot, voorzitter Scouting Nederland. In een bericht aan de scoutinggroepen benadrukt Jaap Boot dat bij Scouting alle kinderen er bij horen! Dat is een van de belangrijke uitgangspunten van Scouting. Hij spreekt ook zijn waardering uit naar alle vrijwilligers die zich hiervoor actief inzetten.

Scouting Nederland krijgt toch signalen dat de financiële thuissituatie van kinderen steeds vaker een spelbreker is. Hoewel er soms verschillende subsidieregelingen beschikbaar zijn, lukt het ouders of verzorgers niet altijd om alles rondom Scouting financieel rond te krijgen. Kinderen kunnen dan niet mee op kamp of aanschaf van een Scoutfit of rugzak wordt uitgesteld.

Voor Scouting Nederland is dit de aanleiding geweest voor een nieuw project: ‘Bij Scouting horen alle kinderen er bij’. Kort gezegd kan Scouting Nederland voor leden de kosten van het lidmaatschap of een kamp overnemen of zorgen voor een Scoutfit of kampeeruitrusting. Deze tegemoetkoming is alleen beschikbaar als andere mogelijkheden, bijvoorbeeld via de gemeente of fondsen, niets of niet genoeg hebben opgeleverd. Je kunt alle informatie over het project vinden op www.scouting.nl/minima.

De gemeente Den Haag kent de Ooievaarsregeling, waarmee het voor ouders die in het bezit zijn van de Ooievaarspas het mogelijk is om de helft van de contributie weer terug te ontvangen. Scouting De Mohicanen valt ook onder deze regeling. Hiertoe houden we elk kwartaal een scanmoment voor Ooievaarspashouders. Daarnaast kan in bepaalde situaties een beroep worden gedaan op Stichting Leergeld.

In aanvulling op de gemeentelijke regeling, hanteren we bij De Mohicanen ook het uitgangspunt dat alle kinderen er bij horen en geld geen spelbreker mag zijn. Mocht je als ouder hier tegen aan lopen, schroom dan niet om dit met de onderdeelsleiding te bespreken. We realiseren dat dit een drempel kan zijn. Onze vrijwilligers gaan echter vertrouwelijk met deze informatie om. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met onze penningmeester (penningmeester@demohicanen.nl).

Related Posts