De Mohicanen zetten vrijwilligers in spotlight bij opening Nieuwjaar

Op 13 januari heeft Scouting De Mohicanen het nieuwe jaar groots geopend met een groepsactiviteit voor haar jeugdleden, gevolgd door een stampottenbuffet waarvoor ook de ouders waren uitgenodigd. In de avond was er nog een Nieuwjaarsfeest voor vrijwilligers en oud-Mohicanen, waarbij diverse personen in de ‘spotlight’ zijn gezet.

De groepsactiviteit stond in het teken van het torpederen van de plannen van een aantal professoren om de Bosjes van Pex, waar het clubhuis van De Mohicanen staat, te verbouwen voor het plaatsen van een deeltjesversneller. Na een zwaar bevochten strijd, is het De Mohicanen gelukt om de Bosjes van Pex te behouden voor scouting en andere vrijetijdsbestedingen. De professoren moesten afdruipen naar de keuken voor de afwas, die aanzienlijk was. Naast zo’n 150 jeugdleden waren inmiddels ook hun ouders aangeschoven voor een gevarieerd stamppottenbuffet. Hierdoor was het gezellig druk en letter en figuurlijk goed te vertoeven in het clubhuis.

Joop van der Vange, de nieuwe groepsvoorzitter van Scouting De Mohicanen, blikte in zijn Nieuwjaarstoespraak terug op een geslaagd jaar met vele mooie activiteiten. “Zonder de wekelijkse inspanning en toewijding van onze leiding hadden al dit moois niet kunnen neerzetten”, prees hij de vrijwilligers. Hij blikte tevens vooruit op 2018, waaruit naar voren kwam dat De Mohicanen vol nieuwe ideeën zit om er weer een uitdagend jaar van te maken.

Tijdens het Nieuwjaarsfeest in de avond kregen twee vrijwilligers de Gouden Sleutel uitgereikt. Dit is de hoogste onderscheiding van De Mohicanen als blijk van waardering voor jarenlange inzet en blijvende verbintenis met de groep. De Gouden Sleutel kregen ze pas na een zwaar bevochten strijd; via de ‘bokswedstrijd van de eeuw’ moesten ze met hulp van de aanwezigen zich nog eenmaal bewijzen. In het voorprogramma werd de oud-voorzitter in de spotlight gezet; zij mocht nog een maal optreden om al haar kunstjes te vertonen. Tevens ontvingen verscheidene vrijwilligers hun lustrumteken, uiteenlopend van 5 jaar tot en met 20 jaar leiderschap en actieve betrokkenheid bij de groep. Scouting De Mohicanen gaat vol vertrouwen en energie het jaar nieuwe jaar om een positieve bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van kinderen en aan de buurt.

Related Posts