Nieuw Brits onderzoek bevestigt dat Scouting gemeenschappen versterkt

Als Scouts we weten al dat Scouting sociaal betrokken jongeren ontwikkelt – individuen die nieuwsgierig, vriendelijk, gastvrij, actief, veerkrachtig en buitengewoon uitgerust zijn met vaardigheden voor het leven. Nu hebben we bewijs om dit aan te tonen. Een nieuw onderzoek heeft aangetoond, of beter gezegd bevestigd, dat Scouting bij jongeren een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap ontwikkelt, die een cultuur van nieuwsgierigheid en acceptatie bevordert.

In opdracht van de Britse Scouting Associatie zijn in de studie door SocStats gegevens van meer dan 2000 jongeren verzameld en geanalyseerd van zowel Scouts als niet-Scouts. SocStats is een onafhankelijk bureau dat is gespecialiseerd in het meten van impact in organisaties in de maatschappelijke sector.

De bevindingen zijn een inspirerende opfrisbeurt van waarom we doen wat we doen. Het blijkt dat Scouting echt de wereld kan veranderen. Door een cultuur van nieuwsgierigheid en acceptatie bij jongeren te creëren, versterkt Scouting gemeenschappen en draagt ​​het bij aan een grotere sociale cohesie. Hier zijn een paar hoogtepunten uit het rapport.

Impact op gemeenschap en integratie

In vergelijking met jongeren die niet bij Scouting zitten, zijn Scouts:

  • een derde vaker geneigd om een ​​actieve rol te spelen in hun gemeenschap;
  • een derde vaker geneigd om te helpen in hun omgeving, voelen ze zich meer verantwoordelijk voor hun lokale gemeenschap en doen ze vrijwilligerswerk om anderen te helpen;
  • 18% vaker geneigd om nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen; en
  • 12% vaker geneigd om diversiteit in de achtergronden en overtuigingen van anderen te accepteren.

Lichamelijk en geestelijk welzijn

Het is niet verrassend dat Scouts 32% meer geneigd zijn om fysiek actief te zijn in vergelijking met jongeren die niet deelnemen aan Scouting. Daarnaast vertonen Scouts ook 13% meer mentale veerkracht.

Vaardigheden voor het leven

Het onderzoek benadrukt ook hoe Scouting vaardigheden ontwikkelt die van vitaal belang zijn op de werkplek. In vergelijking met hun niet-Scouting tegenhangers maken Scouts:

  • 17% meer kans om leiderschapskwaliteiten te tonen;
  • 11% meer kans om betere probleemoplossers te zijn;
  • 19% meer kans om emotionele intelligentie te tonen;
  • 17% meer kans om goed te kunnen werken in teams.

Laten we deze resultaten goed gebruiken

Evenals als de British Scouts Association, hopen we dat dit onderzoek meer jongeren en meer vrijwilligers zal aanmoedigen om te participeren in de maatschappij. Scouting heeft zoveel te bieden, niet alleen voor individuen die levensveranderende vaardigheden willen ontwikkelen, vriendschappen willen sluiten en toegang willen krijgen tot levensveranderende mogelijkheden, maar ook voor lokale gemeenschappen en de samenleving als geheel.

Dit bericht is in verkorte vorm overgenomen van de British Scouts Association. Via hun website kan ook het volledige rapport worden gedownload.

Related Posts