Proef de Zomer smaakt naar meer

Op 30 juni jl. vond in de Vruchtenbuurt de jaarlijkse Proef de Zomer plaats, een zomers festival met muziek, optredens, activiteiten en proeverijen. Vorig jaar was Scouting De Mohicanen voor het eerst aanwezig. Zowel De Mohicanen als de organisatoren van Proef de Zomer waren enthousiast en zo geschiedde het dat we ook op de 2018 editie aanwezig waren. De weergoden waren ons gunstig gezind met zomerse temperaturen.

De kinderen kregen van de jarige burgemeester van Hotsjietonia een strippenkaart met typische en atypische themafiguren uit het dorp Hotsjietonia. De kinderen moesten op zoek naar deze themafiguren. Bij de themafiguren konden ze vervolgens een vernieuwende, uitdagende activiteit doen. Er was een levensgroot apenkooi gepionierd waardoor de kinderen een weg moesten banen. Ook de luchtkussen was een ware attractie om je energie kwijt te raken. Kinderen konden zelf klei maken om daarvan een kunstwerk te kneden. Kunstwerkjes konden ook worden gemaakt door met een verhitte haak in een houten bordje een tekst of afbeelding te branden. Verder was een schminkpost ingericht waar kinderen van gedaante konden wisselen. Voor alle inspanningen kregen de kinderen een bellenblaas. De inhoud hiervan moesten ze echter wel eerst zelf maken in het kader van laat je uitdagen. Voor de kinderen was het een leuk verjaardagsfeestje.

De Mohicanen kijken terug op een geslaagde dag. Een video-impressie is te zien op onze Facebookpagina. Er was veel aanloop (zo’n 75 buurtkinderen [niet scouts] hebben alle themafiguren weten te vinden) en we kregen veel positieve reacties, waar we het natuurlijk ook voor doen. Ofwel, de kans is groot dat we volgend jaar weer van de partij zijn. Kun je niet tot zo lang wachten? Geen nood! Op zaterdag 1 september 2018 organiseren we een open dag met diverse activiteiten in en om de Wigwam, waar alle buurtkinderen en hun ouders van harte welkom zijn!

Related Posts