Meisjeswelpen op reis

Zondagmorgen werden de kinderen wakker gemaakt door de leiding met heel veel gezang! Want Yanna was jarig, wat een groot feest!
Nadat iedereen een beetje wakker was en ook aangekleed, hebben we heerlijk ontbeten met een eitje en lekker beleg. Na het ontbijt mochten de welpen ineens verstoppen van Quwe en moesten ze komen wanneer de leiding Yalahi riep. Daar werd door Shada het corveebord uitgelegd, wat een grote fruitspies is.

Later nadat alles klaar was en we chocomelk gedronken hadden, kwam ineens Kaya weer aanlopen, ze kwam terug op het verhaal die Oma verteld had de dag ervoor. Kaya snapte niet goed waar het allemaal vandaan kwam, maar vertelde wel dat het belangrijk was om het hart te gaan zoeken. Zij had een route voor de welpen waar het hart gevonden kon worden. De welpen hielpen haar omdat het Dorpshoofd niet mocht weten dat ze weg was. De welpen hebben allemaal heel goed hun best gedaan, en vonden allemaal een stukje van het hart!

Bij terugkomt is het hart in elkaar gezet, iedereen had een stukje gevonden. Kaya kon alleen niet alleen het hart terug brengen, want daar moest Momo toch echt wel mee helpen. Momo is de vage vent waar oma het de dag ervoor over had. Alle welpen riepen Momo, uiteindelijk kwam hij aansloffen. Hij had er allemaal geen zin in en vertelde het niet te kunnen. Momo is zijn haak kwijt, daardoor heeft hij ook zijn krachten niet. Maar het hart moet terug naar Bora Bora, anders moeten de welpen voortijdig vertrekken omdat het niet goed gaat met het eiland. Samen met Kaya hebben de welpen de afspraak gemaakt om morgen naar de haak te gaan zoeken.

In de avond hebben we lekkere pasta gegeten, met veel groente. De welpen hebben ook allemaal van de douche genoten, want het eiland is een stoffige bedoeling. 🙂
Nadat alle welpen weer schoon waren, heeft iedereen nog genoten van de BINGO! Toen was het wel echt tijd om te gaan slapen.Related Posts