Zomerkamp malicetehorde 2018 zondag

Goedemorgen allemaal! *Dit is de tweede keer dat ik dit verhaal typ want de stroom viel net weg*

We hebben inmiddels de zondag erop zitten en we waren met z’n alle erg blij met de goede nachtrust.
Ik zal hieronder een stukje vertellen over hoe onze ochtenden eruit zien:

De leiding maakt de kinderen ‘wakker’.

Dit houdt in dat de welpen nu het lokaal uit mogen en van hun bed mogen komen. Ondertussen is de leiding al druk druk druk met de benodigde koffie tot zich nemen in de keuken, terwijl de leiding met een aantal welpen (tafel-dek-corvee) het ontbijt klaar zetten.

Na het ontbijt gaan de kinderen zich verstoppen om bij het klinken van het ‘Já-Lá-Hííí’ te voorschijn komen, waarna we openen en vertellen wie welk corvee heeft.

Tijdens het corvee leren de welpen een aantal nuttige zaken die ze (uit ervaring) nog goed te pas gaan komen tijdens hun studie ;).
Omdat wij graag schone welpen willen doen we na het corvee altijd even inspectie om te kijken of er schone onderbroeken aan zijn gegaan en dat we de vuile van de vieze was hebben gescheiden.

Als alles weer netjes is drinken we een lekker drankje en een beboterde koek en zingen we het kamplied welke elke dag wordt uitgebreid met een nieuw deel van de vorige dag.

en zo gaan we verder natuurlijk met allerlei activiteiten.


Op zondag zijn we begonnen met de strategische plaatsing van onze troepen, gebouwen en andere attributen. De Don (Bertolli) heeft namelijk vertelt dat net zoals koningen en veldheren vroeger de stukken op het bord een weerspiegeling zijn van de werkelijkheid en wat de welpen bouwen ook in het echte leven wordt gebouwd.

Het leger van A.

De constructies zijn onderweg en worden nog verder uitgebreid. Dit allemaal aan de hand een architect die hielp met het maken van de ontwerpen en de bouw. Morgen bouwen we verder en moet het uiteraard ook nog geverfd worden.

Tussen de activiteiten door hebben we natuurlijk ook met z’n alle naar het WK gekeken en een lekker broodje hamburger van Kookstaf Mang.

’s avonds tijdens het kampvuur kwam Don B nog langs om te vertellen dat zijn mannen de spionnen van Don A (Anatolli) hebben gezien en dat hij mogelijk in de buurt was. We moesten vooral doen alsof er niets aan de hand was en we moesten vooral niet vertellen dat we Don B nu aan het helpen zijn om het leger en gebied van Don A af te pakken. De Don moest er daarna vandoor omdat hij nog een ding was vergeten mee te nemen. Voordat we het door hadden kwam Don A om de hoek gelopen en kwam de welpen hartelijk welkom heten! Fijn dat we hem hadden geholpen op weekendkamp en dat we Don B hadden gevangen. Goed dat we er zijn want we konden nog wel wat klusjes fiksen. We krijgen toestemming om door een bepaald gebied van Don A te lopen. Nadat Don A weer weg liep kwam don B weer terug en hoorde dat Don A net langs was geweest. Meteen rende hij weg maar helaas Don A was alweer weg. Don B zou morgen terugkomen om gebruik te maken van de toegang die we zojuist van Don A hebben gekregen.

Na nog wat liedjes te hebben gezongen zijn de welpen lekker naar bed gegaan!

Groeten namens de welpen en de leiding,
Akela

p.s. gelukkig is het helemaal geen complex verhaal!

Related Posts