Meisjeswelpen In Opleiding Tot Minidorpshoofdjes

Maandagmorgen werd de leiding wakker van de kinderen. Dus was het tijd om echt op te staan, te wassen, aan te kleden en ontbijten. Al het corvee was ook weer netjes gedaan en konden we genieten van de chocomel en de ontbijtkoek. Daar werd verteld dat we een activiteitenkaart kregen met allemaal opdrachten die we kunnen voltooien. De welpen hebben zich vermaakt met heel veel armbandjes maken en om zee in een flesje te maken.

Na de lunch was het weer tijd voor het rustuurtje, waarbij iedereen lekker kon chillen en slapen. Vervolgens was het tijd om hard aan het werk te gaan. Want Momo en Kaya kwamen aanlopen en vertellen dat ze wisten waar de haak was. De haak was bij Tamatoa, een slechte krab die erg van glinsterende dingen houdt. Hij heeft de haak van Momo gestolen en wil hem niet terug geven. Alleen zonder haak kunnen we niet het eiland redden. We moesten oefenen om Tamatoa te kunnen verslaan door allemaal spelletjes te doen. De welpen gingen in nesten tegen elkaar spelletjes spelen om goede krijgers te worden.

Aan het einde van de middag waren alle welpen goed getraind. Wel moest er goed gegeten worden om ook echt de strijd aan te kunnen gaan. Lekkere Broccoli, bloemkool en aardappeltjes met als toetje verse aardbeien! Na het eten kwam Momo weer terug om met de welpen mee te gaan naar Tamatoa. Momo stelde voor om BLINGBLING te stelen van Tamatoa zodat het uiteindelijk de BLINGBLING weer geruild kon worden met de haak. Bij Tamatoa waren er 3 helpers bij Tamatoa die het moeilijk maakte om de BLINGBLING te stelen. Gelukkig lukte het de welpen wel en kon de haak terug geruild worden. Dit was best wel spannend.

Uiteindelijk zijn we terug gegaan en kregen we van de leiding een bekertje drinken. Daarna is iedereen gaan slapen zijn we gaan slapen.

Related Posts