Commoosiehorde – Donderdag 19 juli

Hoi!

Vandaag werden we weer bezocht door de sjamaan, hij had nog een laatste keer onze hulp nodig om de mummies te verdrijven! Allereerst hebben we een handelsspel gespeeld. We moesten zoveel mogelijk goud verzamelen zodat we daarmee de mummies konden lokken. Mummies houden namelijk erg veel van goud, vandaar dat ze altijd in een piramide of tombe te vinden zijn. Met het spel hadden we na een tijdje genoeg goud verzameld volgens de sjamaan. We spraken af dat wij op het eiland zouden wachten totdat de mummies voor de deur van het gebouw stonden. De sjamaan gaf het teken, waarop wij de mummies het gebouw in jaagden. We hadden de mummies nu precies waar we ze wilden hebben, maar de rest moesten we toch echt overlaten aan de sjamaan: eeuwenoude magie is immers gevaarlijk voor zij die het niet hebben bestudeerd. We moesten zijn spreuk wel nazeggen zodat deze versterkt werd. Toen we uiteindelijk naar binnnen mochten van de sjamaan ontdekten we dat de mummies weer waren teruggetoverd naar normale mensen! De sjamaan bedankte ons heel erg, maar hij moest helaas weer verder: misschien liepen er nog meer mummies rond…..

Related Posts