Meisjeswelpen worden echte krijgers

Dinsdagmorgen zijn we net als normaal weer opgestaan en gingen we aankleden en ons klaarmaken voor het eten.
Bij het ontbijt kregen we kaasbroodjes. Het eten werd afgesloten met afhappen en mochten we weer in het bos verstoppen om daarna te openen. Sona riep als enige Jalahi en niet alle leiding, wat de rest van de leiding erg jammer vond. Sona was ze te snel af 😊

Mango was aan de beurt om te openen, Sona mocht dan wel weer vertellen wie welk corvee ging doen. Na het corvee kregen we tasseninspectie ☹ (de leiding vind dat altijd heel gezellig). Ook kregen we net als elke dag weer chocomelk en ontbijtkoek. Daarna mochten we weer aan de activiteitenkaart werken, dus alle touwtjes kwamen weer tevoorschijn en ook mochten we ons verstoppen voor de leiding. Wanneer je niet gevonden werd had je gewonnen van de leiding. De kinderen die wel gevonden waren kregen een tweede kans om niet gevonden te worden. De leiding was super goed daarom mogen de kinderen het nog een keer op een ander moment proberen. Tijdens de lunch kregen we een broodje knakworst.

Iedereen was stiekem wel een beetje moe, we hebben daarom goed uitgerust tijdens het rustuurtje. Zelfs de leiding heeft hier even gebruik van gemaakt.
Na het rustuurtje kwam Momo ons verblijden tijdens het limomoment. Hij vertelde dat zijn haak terug was, alleen moest het hart terug. Momo wist dat er gevaar op de loer lag, maar kende iemand die een echte vechtersbaas was en ons dus kon helpen, onze enige echte Henk! 😊 Zij vertelde dat kakamora’s hele gemene kokosnoten zijn die heel behendig en sluw zijn. Henk heeft ons geholpen met het maken van katapulten en blaaspijpjes. Dit was best wel lastig, dus zijn er de hele middag mee bezig geweest om te zorgen dat iedereen het beste apparaat had. We waren er zo lang mee bezig dat toen we klaar waren we gelijk moesten gaan eten. Want zonder goede maaltijd konden we de kakamora’s nooit verslaan.

Tikan had voor ons doperwten en peentjes, gebakken aardappel en kipfilet gemaakt. Door deze gezonde en energierijke maaltijd, konden we Momo en Kaya helpen de kakamora te verslaan. De kakamora’s waren zo bang geworden dat ze heel hard wegrenden. Daardoor konden Momo en Kaya verder gaan zoeken naar de plek waar het hart heen moet.
Voor ons was het echt de hoogste tijd om naar bed te gaan, dus hebben we limo gedronken en ons gewassen. Er waren weer heel wat kinderen echt heel zwart geworden, van het zand en houtskool. De gidsen en helpers mochten nog even met de leiding keuvelen hoe het met de nesten ging. Alles ging goed, daarom konden zij ook snel naar bed gaan.

Related Posts