Aangekomen in Kandersteg – #Vlog1

Hierbij ons eerste verslag . We zijn maandag vertrokken naar Frankrijk, waar we twee nachten zijn verbleven in Val du Patre. Een heel schattig terreintje bij een kerkje. Inmiddels zijn er mooie toiletten gebouwd, op dit terrein, maar helaas nog geen douches. In de avond genoten van de heerlijke nasi en verder rustig aan gedaan. Vuurtje en chillen.

Dinsdag hebben we gerodeld in La Schlucht waarbij de ene Explorer toch met iets meer snelheid naar beneden kwam dan de ander. ’s Middags naar Gérardmer. Paar Explorers hebben gezwommen en gewinkeld in dit door toeristen overgenomen plaatsje. Na een mooie rit door de bergen en een stop voor een groepsfoto waren begin van de avond terug op het terrein. Hierna weer het gebruikelijke ritueel. . .  koken, eten, avondspel, kampvuur en daarna lekker rustig gaan slapen.

Vanmorgen ging de begeleiding vol goede moed brood halen, maar helaas bleek dat het een nationale feestdag is in Frankrijk. . . dom dom van ons. Gelukkig toch een winkel gevonden die open was, dus het ontbijt was gered! (alleen de lunch was wat karig). Na het ontbijt en inpakken van alle materialen rustig richting Kandersteg gereden. Dit was nog maar een kleine drie uur rijden.

Inmiddels hebben we het kamp opgezet. We staan erg leuk vlak bij de centrale ingang aan het sportveld. Nu wat sporten en daarna kijken of er nog een vuurtje komt. Uitdaging is vanavond dat er vanaf 22.30u geen muziek meer mag worden gedraaid en dat het stil moet zijn. We gaan kijken of dat lukt . . .

Iedereen heeft het erg naar zijn of haar zin. Geen gewonden en problemen tot nu toe . Wat we morgen gaan doen, hangt af van het weer. Dus dat lezen jullie volgende keer!

Related Posts