Explorer Zomerkamp – Ziplines en Internationaal Kampvuur

Inmiddels is het al weer zaterdag en zitten we rustig in de zon op het terrein. Vandaag is een rustdag na het drukke programma van donderdag en vrijdag. Donderdag zijn we met de autotrein naar het Brigerbad geweest. De autotrein gaat van Kandersteg naar Goppenstein en gaat door een tunnel van bijna 15 km in het donker . . Na een ritje van een klein uur mochten we het zwembad in. Het Brigerbad is een buitenzwembad met chilbaden, speelbaden en een glijbaan van 320m lang. De Explorers hebben veel plezier gehad en zich ook nog eens goed gedragen. Weinig fluitende badmeesters en een heel relaxe sfeer.

Donderdagavond waren we erg laat terug en hebben we rond negen uur pas gegeten. Na het eten gingen de lampen van het sportveld nog aan en heeft een aantal Explorers nog wat gevoetbald. Daarna gezellig kampvuur en rond middernacht naar bed.

Vrijdagochtend stonden we als groep voor een uitdaging: we moesten om 09.30u in Adelboden zijn. Dit is nog zo’n 40 minuten rijden vanaf Kandersteg. Uiteindelijk kwamen we een kwartiertje te laat aan, wat gelukkig geen probleem was. . . missie dus bijna goed geslaagd. In Adelboden hebben we een adventure dag gehad. Klimmen op de rotsen onder begeleiding van Sam en Christian. Voor de ene Explorer was dit spannender dan voor de ander, maar iedereen heeft een leuke ochtend gehad. Bij de lunch begon het heel hard te regenen, maar dit houdt Explorers natuurlijk niet tegen. . . in de middag gingen we een zippline en hoogteparcours doen. Dit was een erg leuk gezicht: van verschillende kanten van de brug zoefden Explorers langs in groene shirts. Gelukkig klaarde het helemaal op en werd het weer schitterend weer. Rond vijfen was het feest ten einde en zijn we naar KISC terug gegaan.

Het lukte om op tijd te eten (wraps . . een aanrader!) en om acht uur zaten we allemaal bij het internationale kampvuur. De Portugezen waren duidelijk het best vertegenwoordigd, maar er waren onder andere ook: Belgen, Duitsers, Fransen, Mexicanen, Cyprioten, Denen, Zweden en natuurlijk Nederlanders! Tijdens het kampvuur hebben de Explorers een lied gezongen over Maralyn Monroe, wat van tevoren werd uitgelegd in het Portugees (Tiago), Frans (Mo), Turks (Furkan) en Engels (Quinten), waarvoor hulde ende bravo! Na het kampvuur hebben de Explorers zelf nog bij het vuur gezeten en zijn zij gaan slapen nadat de begeleiding al lang in de tent lag.

Vandaag is het rustdag. Iedereen kan doen wat hij of zij wil. Wel moet de hike van morgen goed voorbereid worden. In groepjes van zes of acht zullen de Explorers van zondag op maandag overnachten in een berghut. Hierover de volgende keer meer.
Tot snel!

Related Posts