Scouting De Mohicanen opent 1 september deuren voor hele buurt

Op zaterdag 1 september opent Scouting De Mohicanen de deuren voor alle buurtkinderen en hun ouders voor een heus buurtspeelfestival in de Bosjes van Pex. Tijdens deze open dag zijn er uiteenlopende activiteiten te doen voor kinderen van 5 t/m 15 jaar. Scouting is georganiseerd kattenkwaad en biedt elke week weer nieuwe uitdagingen. De Mohicanen vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om kennis te maken met scouting. Daarnaast wil ze graag zichtbaar zijn in de buurt.

Tijdens het buurtspeelfestival kunnen kinderen proeven aan de veelzijdigheid van scouting: van traditioneel brood bakken boven kampvuur tot balanceren op een ‘slack line’ en van competitief strijden voor “scout van de dag” tot creatief je eigen aandenken maken. Ouders kunnen zich laten informeren over hoe scouting bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van hun kind en hoe ze zelf vrijwilliger kunnen worden.

Het buurtspeelfestival vindt plaats in en om het clubgebouw “De Wigwam” aan de Daal en Bergselaan 9. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kinderen die het leuk vinden om vaker te komen, kunnen vervolgens nog vier keer komen kijken alvorens definitief Mohicaan te worden. Ook houders van de Vakantiepas kunnen deelnemen aan alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.mohicanen.nl.

Related Posts