Beretocht is bere-gaaf!

De inschrijving is begonnen! Ook dit jaar organiseren we weer – op 9 en 10 februari – een fantastische Beretocht, ook voor ouders! Ben je benieuwd wat dat is?

Ieder jaar organiseren we een Beretocht. Eigenlijk is dat niks anders dan een hele grote puzzel- en speurtocht, maar dan voor Explorers en volwassenen en je loopt hem ’s nachts! Ook ouders kunnen zich inschrijven voor deze activiteit. Een ouder die vorig jaar voor het eerst mee deed zei na afloop: “Dit was mega! Waar maak je nou mee dat je als volwassenen een speurtocht doet? En deze is nog spannend ook. Ik doe volgend jaar weer mee.”

Op zaterdagavond vertrek je rond 17:00u vanaf de Wigwam naar een nog onbekend Scouting clubhuis in Nederland. Vanaf daar starten we de Beretocht rond een uur of 10:00u. Je krijgt het eerste deel van de route en een beetje uitleg. Onderweg zijn er een aantal posten waar je een warme kop koffie of thee krijgt en een beetje aan kan sterken voor het volgende deel van de route. In totaal is de route tussen de 15 en 20 km lang, maar als je tussendoor verkeerd loopt kan het soms wat langer worden.

Na een paar uur lopen kom je weer terug bij het clubhuis waar we begonnen zijn en kun je rusten, slapen of gezellig naborrelen. Tegen het einde van de ochtend gaan we gezamenlijk weer terug naar Den Haag.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je altijd vragen bij de onderdeelsleiding hoe het is om een Beretocht te lopen. Wil je je al inschrijven? Dan kan dat via dit formulier.

Als je je hebt ingeschreven, dan graag het deelnamegeld overmaken naar rekeningnummer NL46 INGB 0006 3647 20 t.n.v. Scouting De Mohicanen Activiteiten te Den Haag.

Related Posts