De legende van de Sterrenhorde

De welpen van de Sterrenhorde hebben afgelopen weekend kamp gehad in de Wigwam. We begonnen zaterdagochtend met boulderen, maar al in de boulderhal vonden we stukjes van een route, in de vorm van sterren. Tijdens het volgen van de route kwamen we een oud, vergeetachtig sterrenvrouwtje tegen. Zij had wel het boek “verkennen voor jongens” bij zich, maar daar stond niks in over meisjes. Gedurende het weekend kon zij zich steeds meer herinneren van de oprichting van de Sterrenhorde. Er bleek wel iets aan de hand te zijn. Er is een legende over de sterrenhorde: iedere vijftig jaar is het voortbestaan van de Sterrenhorde in gevaar en moet door samenwerken van de welpen en een beetje sterrenkracht de legende doorbroken worden. Gedurende het weekend werd het sterrenvrouwtje steeds jonger doordat wij een route liepen, kruiden herkenden, sterren keken en goed konden samenwerken. Het laatste uur van het weekend was spannend: verdeeld over drie ruimtes moesten de welpen binnen een uur puzzels oplossen en samen werken om de legende te doorbreken. In de laatste minuut is het toch gelukt: de klok stopte met aftellen en startte weer met optellen. Nu kan de Sterrenhorde volgens de legende weer 50 jaar vooruit en hopen we dat er dan weer een groep welpen kan zorgen voor het voortbestaan van de Sterrenhorde!

Related Posts