Scouting De Mohicanen viert drie jubilea met groepsweekend

Scouting De Mohicanen uit Den Haag viert dit jaar drie jubilea: het 80-jarig bestaan van de groep, 50 jaar meiden bij de groep (destijds zeer vooruitstrevend!) en 50 jaar gebruik van het huidig clubgebouw ‘De Wigwam’ in de Bosjes van Pex. Ter gelegenheid hiervan is de hele groep – zo’n 250 jeugdleden en vrijwilligers – in het Pinksterweekend op jubileumkamp geweest naar Harderwijk om er gezamenlijk een feestje van te maken.

De kinderen werden naar Harderwijk gelokt voor een avontuurlijke Koekieloekie safaritour. Eenmaal aangekomen, werd duidelijk dat de Koekieloekie-vogel was gevlogen vanwege aantasting van zijn leefgebied. De uitbreiding van vliegveld Lelystad met de komst van de Veluwebaan zou deze situatie niet verbeteren. De kinderen werden uitgedaagd om te zorgen dat de Koekieloekie-vogel binnen 48 uur weer zou terugkeren. Mocht dit lukken, dan was de Veluwebaan van de baan.

De Mohicanen gaan graag een uitdaging aan. Aan de hand allerlei spelen zijn de scouts van jong tot oud gezamenlijk aan de slag gegaan. De handen gingen uit de mouwen, de creativiteit werd op de proef gesteld en de hersenen werden aan het denken gezet. Tussendoor werd – afhankelijk van de leeftijd – het Aviodome bezocht, paintball gespeeld op het strand of een hoogteparcours afgelegd in het klimbos. Natuurlijk mocht een gezamenlijk feestmaal en een groots kampvuur niet ontbreken. Met vereende krachten is het De Mohicanen gelukt om de Koekieloekie-vogel zich weer thuis te laten voelen in de bossen van Harderwijk. De projectontwikkelaars hadden het nakijken.

Scouting De Mohicanen kan dus in verschillende opzichten terugkijken op een geslaagd jubileumkamp. Gedurende het gehele jaar staat Scouting De Mohicanen stil bij de drie jubilea. Op zaterdag 1 september wordt bijvoorbeeld een Buurtspeelfestival georganiseerd waar de buurtkinderen en hun ouders samen met de scouts allerlei leuke activiteiten kunnen doen in en om het clubgebouw.

Related Posts