Terugblik: 80 jaar samen op kamp

Tijdens Pinksteren zijn we met z’n allen op kamp geweest in Harderwijk. Als je bedenkt dat onze scoutinggroep zo’n 200 jeugdleden heeft, dan is dat een behoorlijke operatie! We hebben dan ook alles en iedereen van stal gehaald om er een groot feest van te maken.

Ter ere van het 80 jarig bestaan van onze scoutinggroep, het 50 jarig bestaan van ons clubgebouw De Wigwam én het 50 jarig bestaan van meiden bij onze groep, vieren we dit jaar een groots jubileum. Er worden het hele jaar allerlei activiteiten ondernomen en we pakken extra uit. Zo dus ook het jubileumkamp met alle leden.

Met alle leden hebben we gedurende 3 dagen gebivakkeerd in Scouting Ragay Redoz in Harderwijk. Het programma was gevarieerd. Zo werd een uitstapje gemaakt naar een speeltuin (bevers), Aviodrome (welpen), een strand voor paintbal (scouts) of een klimbos (explorers), was er een uitgebreid spelprogramma en werd een groots gezamenlijk kampvuur gehouden. De bevers en welpen sliepen in gebouwen, terwijl de rest kampeerde in tenten op het terrein. Het heerlijke weer maakte het feest compleet.

Het jubileumkamp stond in het teken van het redden van de zeldzame Koekieloekie vogel door de bouw van de Veluwebaan als uitbreiding van vliegveld Lelystad tegen te houden. De gemeente had al akkoord gegeven op de bouwplannen, omdat de Koekieloekie vogel al jaren niet meer was gezien. Met de hulp van de kinderen is de Koekieloekie vogel gevonden en was het toedeledoki voor de bouwvergunning: eind goed, al goed!

Related Posts