Engelandkamp: verslag 1

Hallo allemaal!

We zijn inmiddels een kleine twee dagen onderweg, dus hoog tijd voor een kort eerste verslag. Na ons vertrek vanaf HBS zijn we allemaal de boot naar Newcastle opgekomen. De hutten waren niet zo ruim en het zeezicht ontbrak, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle scouts en explorers hebben zich prima vermaakt. De explorers hebben deelgenomen aan de bingo aan boord en gingen er vandoor met alle prijzen ( vouchers). Deze zijn dan ook besteed in de boot winkel. Het is in de nacht redelijk rustig gebleven, al is een aantal scoutsleiding toch nog uit bed gekomen voor wat onrustige hutten stil te krijgen.

Zondagmorgen om 9.15u lokale tijd mochten we, na een lekker ontbijt, van boord. Het wachten bij de paspoortcontrole vroeg wel wat geduld, maar uiteindelijk zijn we allemaal toegelaten tot het Verenigd Koninkrijk J. Na een busrit van een ruime twee uur, kwamen we in Raywell Park aan. Eerst lunchen, want hier was iedereen wel aan toe. Vervolgens de gezamenlijke opening met 90 Nederlanders en 120 Engelsen, wat een totale groep van . . juist 210 personen maakt. Hierna hadden alle subkampen (Guides (dames scouts), Scouts (heren scouts) en Explorers) rustig de tijd om het kamp op te bouwen. De Engelsen hadden hun kamp al opgebouwd en hebben naast Guides, Scouts en Explorers ook welpen meegenomen.

Na het eerste avondeten (pasta bolognese),  hebben de guides en scouts een gezamenlijk kampvuur gehad. De explorers bereidden hun hike voor tot in de late uurtjes. Ook hebben we de eerste (flinke) regenbuien gehad.

Inmiddels is het mooi weer en zijn alle guides, scouts en explorers op hike na de gezamenlijke opening in de ochtend. De explorers zien we pas woensdag weer terug op het kampterrein, de guides en scouts komen aan het einde van de middag terug.  Dit geeft de staf tijd om het avondeten rustig voor de bereiden en de toiletten schoon te maken. . . wat een feestje!

We vermaken ons prima J. Tot verslag 2!

PS: foto’s komen er snel aan!

Related Posts