Zomerkamp 2019 Sintjorishorde

Zondag

Na een heerlijke nachtrust zijn de welpen al weer vroeg opgestaan, 07:00 uur om precies te zijn. Vandaag hebben de welpen voor het eerst geopend. Tijdens het openen werd het corveebord laten zien. Nadat we hadden ontbeten was het ook tijd voor het corvee. Ook hebben alweer 6 kinderen een liedje mogen zingen voor iedereen, er waren namelijk spullen van hun gevonden die overal en nergens lagen. Na dit mooie concert kwam Nout langs. Hij vertelde dat ook het team genie├źn nog niet goed wist hoe ze het probleem moeten oplossen dus ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarom bood Nout de kinderen een spoedcursus aan voor de vakken: Biologie, Wiskunde, Scheikunde, Aardrijkskunde en Natuurkunde.

In de middag kwamen Sjaakie, Willie en Bassie langs, ook zij wilde graag hun expertise delen met de kinderen en hebben daarom een proefjescarrousel opgezet. Zo hebben de kids een handafdruk van gips gemaakt, een blikje laten imploderen, drijfzand gemaakt en mooie bellen creaties gemaakt. Oftewel super leerzaam! De kennis die zij hebben opgedaan bij de verschillende cursussen kwam van toepassing bij de eindquiz. In de avond kwam Sjaakie vol paniek bij ons langs! De kernreactor dreigt oververhit te raken, want het koelvloeistof is sterk aan het dalen. En als dit gebeurd dan zijn zowel de welpen als iedereen in de nabije omgeving in gevaar. Gelukkig had Sjaakie nog een geheime voorraad in het bos verstopt. Met de hulp van de welpen ging Sjaakie op pad om deze voorraad op te halen. Echter is het koelvloeistof zeer schaars dus kon het zijn dat er dieven op de loer lagen. De welpen moesten hiervoor uitkijken anders werd het koelvloeistof uit hun handen gejat.

Nadat de welpen Sjaakie super goed geholpen hebben zijn ze lekker naar bed gegaan. Welterusten!

cof
cof
Related Posts