Zomerkamp 2019 Sintjorishorde

Maandag

Op zondag was er totale paniek ontstaan omdat de instabiele kernreactor bijna oververhit was geraakt. Dit hebben de welpen en Sjaakie opgelost door een voorraad koelvloeistof te smokkelen. Helaas was dit een tijdelijke oplossing en was de kernreactor vandaag nog steeds super heet. Nout had het idee dat de kernreactor gesaboteerd wordt. En had het briljante idee om te checken of er geen lek was in de aanvoer van de koelvloeistof. Met deze gedachte zijn wij op maandag gaan hiken. De welpen hebben een ongeveer 7 km gewandeld door de bossen van Arnhem. Tijdens de hike kwamen ze twee ‘hoogtepunten’ tegen, zie foto’s. En ook een stuk pijpleiding! Dit kon zomaar het lek zijn. De kids hadden van tevoren reserve onderdelen bij zich zodat ze direct het lek konden dichten. Maar nu was het nog best spannend, want er zat een persoon helemaal in het zwart gekleed dicht bij het lek. Dus de welpen moesten heel stil en voorzichtig het lek dichten. Want ja dadelijk zouden ze nog achterna gezeten worden. 

Na de hike hebben de kids lekker met de voetjes omhoog in het rustuurtje kunnen chillen. Ook hebben ze kunnen genieten van een heerlijk verkoelende douche. Maar deze rust was natuurlijk van korte duur. De welpen hadden alweer snel veel energie en hebben na het rustuurtje deze energie kunnen steken in het werken aan de activiteitenkaart. Toch moesten de kinderen vroeg naar bed. Toen ze eenmaal in bed lagen kwam Willie de wiskundige langs. Willie had twee stagiaires bij zich, Wendy en Wanda, en zij moesten een stage opdracht uitvoeren wat te maken had met allemaal cijfertjes en prijzen, BINGO! De kids waren verwend door Tican die voor iedereen bakjes met allemaal lekkere dingen daarin gevuld had. Dus het was één grote feestavond. 

Welterusten!

Related Posts