Engelandkamp verslag 2

Hallo allemaal!

We zijn inmiddels al bijna een week weg. Dus is het weer tijd voor een nieuw kampverslag. Maandag zijn alle explorers, scouts en guides op hike gegaan. De explorers waren in verschillende groepen op een 2 daagse hike gegaan. Ze vertrokken maandag ochtend na het ontbijt vanaf het kampterrein op weg naar ieder een eigen camping om daar de nacht door te brengen. Onderweg hebben zij hun eigen eten gekocht en dat hebben zij ook bereid op hun camping.  De volgende ochtend stonden alle groepjes op en vertrokken naar Welton Waters Adventure Centre, maar omdat het zo warm was hebben de meeste groepjes de trein genomen naar het Aqua Park.

Eenmaal daar aangekomen doken ze meteen het frisse, koude water in. We hadden allemaal boten en surfplanken beschikbaar en maakten daar ook optimaal gebruik van. Na het lekker afkoelende water genoten we lekker van een BBQ. Na de afwas hebben we de tenten opgezet en lekker gechillt. Woensdag hebben we op hetzelfde Aqua Park de hele middag wateractiviteiten gedaan, zoals een dubbele roeiboot race, een vlotten maken en pirateneiland veroveren op het meer. En nog wat leuke water spelletjes op het land gedaan. Daarna zijn we terug gebracht met de bus naar ons kampterrein.

Volgende ochtend mochten  de exploretsjes even lekker uitslapen en na de Flag-Break en na het ontbijt zijn ze gezamenlijk vertrokken naar het zwembad in Bridlington. Na het zwemmen hadden de explo’s wat vrije tijd om inkopen te doen en even lekker wat te eten.

Toen de explorers terug kwamen op het kampterrein kregen ze te horen dat ze Corned Beef gingen eten. Het Food and Bevarage team was het daar niet mee eens, ze hebben toen een petitie gestart om nooit meer op een kamp Corned Beef te eten. Bijna iedereen (behalve de Engelse leiding) heeft die petitie ondertekend en dus is die ook succesvol verklaard.

De scouts daarin tegen hadden een hike van 1 dag. Er waren 8 groepjes die op verschillende tijden vertrokken met Engelse en Nederlanders gemixt. Onderweg waren er allemaal verschillende activiteiten zoals spijkerpoepen, mijnenveld en natuurlijk lekker lunchen. Na de activiteiten liepen ze terug naar het kampterrein en kregen ze wat vrije tijd. Daarna hebben de jongens scouts aardappels met worst en groente gegeten. De volgende dag was het een gezellige camping dag. Woensdag moesten de scouts vroeg weg om te gaan zwemmen in het zwembad. En na het zwemmen wat nieuwe snoep inkopen doen en naar de game hal. Ook moesten ze zelf inkopen doen voor hun avondeten, bijna alle scouts hadden broodje hamburgers (met natuurlijk een beetje sla). De volgende dag (donderdag) gingen ook de jongens scouts naar het Aqua Park gegaan. Ze hebben zelfs gezeild, dat was wel spannend want ze zijn namelijk meerdere keren bijna omgevallen met hun boot.

Ook de guides gingen op hike, het was een korte maar warme hike. Net als de jongens hadden de meisjes ook activiteiten tijdens de tocht. Dinsdag gingen de meisjes naar het Water activity centre wat ze zeer leuk vonden. Het leukste spel was het regenpijpen spel. Je hebt een regenpijp met gaatjes en er ligt in die buis een bal die je met behulp van water omhoog moet vullen. Die avond hebben Chili Con Carne gegeten. Woensdag was lekker een chill momentje. Die dag daarna zijn ook zij wezen zwemmen in een zwembad. Ze moesten wel netjes gedragen want de Engelse badmeesters waren heel streng.  Daarna kregen de meisjes 10 pond om daarmee een complete kleurige outfit te kopen. Er kwamen leuke outfits tevoorschijn. Ze moesten voor hun eigen avondeten zorgen. Vrijdag was er een groot gezamenlijk spel. Je moest langs allemaal bekende Nerderlanders en Engelsen om daar opdrachten doen om zo een europese vlag te verdienden.

Inmiddels is het lekker weer en zijn alle onderdelen begonnen met opruimen om zich voor te bereiden op de hospitality week.

Tot het volgende Verslag.

Related Posts