De Mohicanen openen seizoen groots met Buurtspeelfestival

Scouting De Mohicanen uit Den Haag heeft het nieuwe seizoen geopend met een Buurtspeelfestival. Op zaterdag 7 september konden buurtbewoners van jong tot oud een bezoek brengen aan De Wigwam, het clubgebouw van De Mohicanen. Gedurende de dag werden voor kinderen uiteenlopende activiteiten georganiseerd in en om het clubgebouw. Ouders en andere belangstellenden konden ook meedoen of een praatje aangaan met elkaar of de vrijwilligers van De Mohicanen. Gelukkig werd er goed gehoor gegeven aan de aankondiging en was het een gezellige drukte.

Onder het mom van #WatDoeJijOpZaterdag lieten De Mohicanen tijdens het Buurtspeelfestival de buurtkinderen beleven hoe leuk, veelzijdig en uitdagend scouting is: van ‘slacklinen’ tot ‘tangrammen’, van broodbakken boven kampvuur tot ouderwets koekhappen, en van levend 4-op-een-rij tot levend tafeltennis. Dit is nog maar greep aan de activiteiten die tijdens het Buurtspeelfestival werden aangeboden. Een stempelkaart zorgde ervoor dat er geen activiteit wordt gemist (of juist om te voorkomen dat men zich ziek at aan de suikerspin).

Met het organiseren van het Buurtspeelfestival wil Scouting De Mohicanen ook laten zien midden in de samenleving te staan en graag een positieve bijdrage wil leveren aan de leefbaarheid van de buurt. Scouting biedt veel ruimte aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en vrijwilligers, wat ook in het dagelijks goed van pas komt.

Kinderen die naar aanleiding van het Buurtspeelfestival vaker op de zaterdag willen komen, kunnen nog vier keer vrijblijvend meedoen alvorens definitief een Mohicaan te worden.

Related Posts