Weekendkampen

Het seizoen is alweer geruime tijd onderweg en dat betekent dat verschillende onderdelen ook op weekendkamp zijn geweest. Sommige scouts zelfs recent kamperend in hun tenten, de waaghalzen! De scouts van het Sterrenvendel deden het beste van beiden, zij sliepen zowel in een clubhuis als in de tent. Tijdens het kamp hebben de scouts alle fijne kneepjes geleerd van de scout-skills die nodig zijn tijdens het kamperen. De tent opzetten en koken op een primus is nog niet zo eenvoudig, waarna in de opgezette tent werd overnacht.


Ook de Lichtblauwe troep en het Sint-Jorisvendel hebben gekampeerd en daarmee het wisselvallige oktoberweer getrotseerd. Libla deed dat in de stromende regen, wat zeer geschikt was om in een grote partytent te “wijnen” en een mega bordspel te spelen! Het Jorisvendel in windkracht 7, al fietsend naar ’s-Gravezande, bikkelend door de wind en een kijkje nemend bij de Maeslantkering. Een nachtelijke dropping maakte het weekend compleet.


De welpen gebruiken de vertrouwde Wigwam als ideale uitvalbasis voor het weekendkamp, want ook daar is meer dan genoeg te beleven! De Sint-Jorishorde trof een bekende goochelaar die zo zenuwachtig was dat hij zijn assistent had weggetoverd. De welpen waren van fantastische hulp en verzorgde het voorprogramma van de show en brachten de assistent terug.

De Sterrenhorde heeft de Wigwam gered! Deze bleek helemaal rot te zijn aan de onderkant, constateerde een warrige onderzoeker. Na alles geleerd te hebben over Nederlandse gebouwen in Madurodam, hebben de welpen zelf een nieuw clubhuisontwerp gemaakt, waarmee ons clubhuis was gered. De Commoosiehorde trof een gestrand piratenschip, de paarse parel, halverwege de Wigwam. Wat een ellende. De kaptein was opzoek naar een eeuwenoude schat. Met de hulp van de welpen kon deze eindelijk weer opgegraven worden en ze verdeelde de buit!

Related Posts