De Commoosiehorde is op kamp!

Na een lange busreis naar Rijssen begon het kamp vol vreemde gebeurtenissen. Vak bij de bus vonden we welpen al snel een Russisch pratende vreemde man, dat leek wel een spion! Toen hij ons zag, rende hij het bos in… 

Aangekomen bij gebouw waar we de komende week gaan overnachten hebben we uitgebreid de slaapzaal ingericht en het bos verkent. Het gebouw ligt in een groot bos waar de welpen zich uitstekend kunnen vermaken. 

Vlak voor het eten, bezochten ons twee hippies. Zij beschermen eikenprocessierupsen, want hieruit ontstaan zulke mooie bruin-grijze motten. Die vinden ze prachtig! De welpen horen het verhaal bedenkelijk aan… met een warme smoes komen we van deze vreemde knakkers af. 

Terwijl we aan het eten zijn, scheurt er over het pad voor het clubhuis een geblindeerde auto met twee figuren erin. De wagen komt op het terrein met piepende banden tot stilstand. De mannen springen eruit en snellen zich naar binnen. De welpen blijven verbaasd achter. Gelukkig komen de manen na een korte tijd weer naar buiten, maar nu uit de kelder. Het blijken geheim agenten die een crisis aan het bezweren zijn. Hierover kunnen ze natuurlijk niet te veel zeggen. De twee mannen, Ferd & Dinand, zijn zeer gestresst en hebben hulp nodig. Ze kunnen alleen niet zeggen waarvoor. Vanavond worden de welpen verwacht in het HQ, om nader kennis te maken. 

Ferd & Dinand werken voor de AIVD. Ze zijn hier om een digitale crisis op te losse . De veiligheidsdienst is gehackt, een ramp! De mannen hebben hulp nodig en de welpen kunnen ze helpen. Er is een video-boodschap van de hacker. Dat blijkt de man te zijn die we bij aankomst al hebben gezien…! Zondag gaan we de strijd aan om assistent secret-agent te worden. Fred & Dinand stressen ondertussen door. 

Zondag stond in het teken van onze secret-agent beproevingen. ‘S morgens kregen de welpen een actielijst vol uitdagingen die ze zelf kunnen ondernemen om hun geheimagent-skills te verbeteren. ‘S middags brachten Ferd & Dinand een aantal activiteiten die we in nesten moesten volbrengen, zoals de deur intrappen en nerf-gun schieten. Boobytrap bouwen, door het raam springen en het afleggen van een uitdagend parcours. 

De Baas van de AIVD en zijn secretaresse Jane Blond hebben we welpen beëdigd tot assistent geheimagent. Maar toen sloeg de chaos toe. Wederom werd het data-systeem gehackt en bracht de onbekende hacker een video-boodschap… maandag meer! 

Related Posts