Zondag bij de Sint Jorishorde

Vanmorgen werden we al vroeg wakker, waardoor de leiding ook lekker vroeg wakker was. Na het aankleden en ontbijt kregen we het corveebord te zien, wat een echte snoepjeskraam is.

Corvee was gedaan, activiteitenkaart uitgelegd en konden we door naar een chille ochtend.

De lunch en het rustuurtje waren geweest toen Sjakie ineens in de slaapzaal kwam. Hij had onze hulp nodig, daardoor hebben we samen met Sjakie een plan gesmeden om er achter te komen wie de Oempa Loempa’s heeft ontvoerd. Sjakie had Madam Cherie meegenomen die de kleding had ontworpen van de Oempa Loempa’s. Zij heeft ons geholpen om dezelfde shirts te maken als voor de Oempa Loempa’s, zodat we een soort van lokaas konden zijn om te achterhalen waar de Oempa Loempa’s waren. Toen de Oempa Loempa dans uiteindelijke geleerd was verscheen er een schim die toen hij betrapt werd snoepjes liet vallen en vervolgens wegrende.

Sjakie kwam later vandaag terug om te vertellen dat hij de geur van de snoepjes snoepjes met zijn super neus had gevolgd en er achter gekomen was dat er een rare man was die allemaal snoepjes gestolen dat. Dit bleken toevallige ook de snoepjes dat als voedsel diende voor de Oempa Lumpa’s. In de avond vonden wij deze oude man slapend in het bos met naast zich een zak snoepjes. De welpen hebben toen alle snoepjes terug gesmokkeld naar Sjakie. Toen Sjakie en de welpen terug waren bij het clubhuis werd de emmer met smokkelwaar weer terug gestolen door de slechterik. Op zijn beurt sprintte Sjakie achter de slechterik aan. Net voor dat hij helemaal verdween riep hij nog dat hij de man zou achtervolgen en de snoepjes terug zou halen.

Wij zijn toen maar wel gaan slapen, zodat we de volgende dag weer konden helpen waar nodig was.

dav
dav
Related Posts